Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Siekamy miętę i tymianek. Kroimy bardzo drobno czosnek. Świeże zioła i czosnek siekamy i mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Dodajemy suszony rozmaryn. Mieszamy.
Nacieramy dokładnie kotleciki marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
Obieramy ziemniaki. Gotujemy, aby były lekko miękkie. Studzimy. Ugotowane i ciepłe ziemniaki kroimy w paski o szer. ok 1 cm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy.
Smażymy kotleciki 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Jak podawać
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
Letni, pachnący miętą przepis, dzięki któremu nauczysz się, jak przygotowywać pieczone szparagi.
Krewetki w cieście
Orientalna propozycja obiadowa z delikatnym mięsem krewetek w roli głównej – do przygotowania w szybki i prosty sposób.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (22)
3425 dni temu
Jak się wybierze ładne kotleciki to wychodzi super. Zapach jak w Zakopanem. Smak też OK. Nie wszyscy lubią Jagnięcinę. Proponuję marynować nie godzinę ale dwie-trzy poza lodówką. Przepis super. Ciekawe kiedy Lidl wprowadzi dziczyznę nie mrożoną... mniam mniam...
odpowiedz
3570 dni temu
Dopiero przeczytałam wcześniejsze wpisy. Ludzie nie poddawajcie się. Ja gniecie jest smaczna.trzeba się jej nauczyć spożywać. I przyzwyczaić do smsmaku.każde mięsko smakuje inaczej. jeśli za 10 razem powiecie ze wam jednak nie smakuje ok. ale po jednorazowym spożyciu trudno stwierdzić czy coś lubisz czy nie. Tak więc życzę powodzenia. A TEN PRZEPIS JEST SUPER. ANKA
odpowiedz
3570 dni temu
Po prostu p y c h a!!! łatwe szybkie i smaczne. Takie przepisy lubię. Anka
odpowiedz
3615 dni temu
ilekroć jest w lidlu kupuje , bo jestem uzalezniona od tego smaku . sos z miety robie za każdym razem inaczej i za każdym razem jest pysznie urzekł mnie ten smak , ja nazywam smak LAMS kotleten pycha
odpowiedz
3634 dni temu
Jagnięcina w smaku jest specyficzna. Jadłem pierwszy raz. Bardzo mi posmakowała. Soczysta i pyszna. Marynata - rewelacja! Drugi raz już korzystam z tego przepisu i na pewno jeszcze do niego wrócę.
odpowiedz
3644 dni temu
Przepis łatwy i bardzo smaczny. a że smak dziwny = tak smakuje jagnię (czyli baran) Lamka masz racje co do świadomości kulinarnej. Jeśli ktoś się nie zna wystarczy że napisze, że mu nie smakowało, nie musi krytykować Ja uważam że to pyszne mięso
odpowiedz
3667 dni temu
teraz poczytałam komentarze, smutne jest , że wiedza kulinarna komentujacych jest tak niska , wiadomo , że jagnięcina = BARAN tylko młody, ale zapach i smak będzie BARANA …… a nie krowy….
odpowiedz
3667 dni temu
krótko = pyszne , po co za dużo słów = pyszne
odpowiedz
3671 dni temu
Zbyszku, bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Reklamację lub swoje uwagi możesz zgłosić w formularzu kontaktowym w Biurze Obsługi Klienta. Formularz dostępny jest pod linkiem - https://ssl.lidl.pl/pl/kontakt.htm
odpowiedz
3671 dni temu
Mięso kupione w Lidlu.Po ugryzieniu jednego kęsa zrezygnowałem z dalszej konsumpcji.Ohyda.
odpowiedz
3803 dni temu
Mięso o specyficznym smaku. Moim kotletom zabrakło tymianku, ale w zamian użyłam innych ziół, w smaku przypominało zapach kozła moich znajomych. Rozczarowałam się. Będę dalej testowała inne przepisy...
odpowiedz
3804 dni temu
Gerciu, jagnięcina faktycznie ma dość specyficzny zapach, który nie każdemu odpowiada. Trikiem na pozbycie się nieprzyjemnej woni jest wcześniejsze zamoczenie mięsa na kilka godzin w kwaśnym mleku lub serwatce.
odpowiedz
3804 dni temu
Pierwszy raz jadłem jagnięcinę. Kupiłem "Kotlet jagnięcy z kością" w Lidlu, przygotowałem jak w przepisie. Nie wiem, czy tak ma być, czy mięso jagnięce ma taki posmak, ale zalatywało niefajnie jakby mlekiem, kupą i ogólnie nie podchodziło... Szczególnie tłuszcz był niesmaczny... A przyznać muszę, że jadłem już w życiu przeróżne rodzaje mięsa, łącznie z dziczyzną, koniną (tak, tak... niestety nie wiedziałem co to...) i nigdy nie narzekałem, bo bardzo lubię mięso. Zawsze widziałem jak się ludzie zachwycają jagnięciną... Niestety ja się zawiodłem... Czy zrobiłem coś źle? Czy może inne mięso kupić? Nie miałem takiego ładnego comberka jagnięcego, tylko to co teraz w Lidlu jest w lodówkach...
odpowiedz
3807 dni temu
Alicjo, jeśli będziesz postępować zgodnie z przepisem, mięso powinno być delikatne i soczyste :)
odpowiedz
3808 dni temu
czy kotleciki nie wyjdą twarde, gumowe? Rozbijamy wczesniej trochę mięso? Chętnie bym wypróbowała ten przepis ale nie chcę mieć dętki na talerzu ;)
odpowiedz
3895 dni temu
Aniu w przepisie wykorzystujemy zarówno rozmaryn jak i tymianek.
odpowiedz
3896 dni temu
to w koncu z rozmarynem czy tymiankiem te kotleciki?? w tytule jedno, w przepisie drugie..
odpowiedz
3922 dni temu
Dziękujemy!
odpowiedz
3922 dni temu
Przepis super, marynata idealna do jagnięciny, polecam :)
odpowiedz
4029 dni temu
Marynata do tego mięsa idealne, tyle że trzeba lubić jagnięcinę. Ja już wiem, że takie mięsko mi nie podchodzi...
odpowiedz
4038 dni temu
przecież rozmaryn tez jest w przepisie
odpowiedz
4038 dni temu
kotleciki z rozmarynem a w przepisie tymianek :-)
odpowiedz
zobacz wszystkie