
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Miąższ z pszennej bułki namocz w melku lub w wodzie.
Przygotowanie
Łososia oczyszcamy ze skóry i ości, a następnie siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i dobrze odciśnięty miąższ bułki. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.
Jak podawać
Serwujemy z rukolą, cząsteczkami cytryny lub limonek. Posypujemy obficie szczypiorkiem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.


Makaron z cukinią i łososiem
Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.


Pasztet z ryby z pieczarkami
Wyborny pasztet łączący w sobie wyrazisty smak pstrąga z delikatną pieczarkową nutą i mieszanką aromatycznych przypraw.

Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
Niezły pasztet! Kompozycja mięsa drobiowego, boczku, wątróbki i warzyw pięknie pachnie i smakuje fenomenalnie.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Brokułowa zupa krem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3422 dni temu
Rewelacja :) pięknie wyglądają i świetnie smakują... Teraz tylko czekam aż Narzeczona wróci z pracy :)
odpowiedz
3422 dni temu
Życzymy udanego wieczoru z narzeczoną! :)
4277 dni temu
"Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. " - to znaczy, że smażymy łososia z czosnkiem i szczypiorkiem?, czy najpierw smażymy sam czosnek ze szczypiorkiem?, a łososia surowego mieszamy z pozostałymi składnikami?
odpowiedz
3542 dni temu
Nie,łososia później smażysz jak wyrobisz z niego kotleciki.
4280 dni temu
Chodziło o cebulkę-szczypiorek. Dziękujemy jednak za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy tę informację by była lepiej zrozumiała :)
odpowiedz
4282 dni temu
A ile tej cebuli? Bo w 'co kupić' nie ma słowa o cebuli, a w 'jak zrobić' jest info żeby ją posiekać...
odpowiedz
4326 dni temu
Nigdy czegoś takiego nie jadłem! FANTASTYCZNE!
odpowiedz
4365 dni temu
Łosoś pod inną postacią. Pycha !
odpowiedz
4494 dni temu
Polecam,bardzo smaczne:)
odpowiedz
4501 dni temu
na ile to porcji?
odpowiedz