Kotleciki z łososia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i miąższ bułki namoczony wcześniej w wodzie lub mleku i dobrze odciśnięty. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.

Jak podawać

Serwujemy z rukolą, cząsteczkami cytryny lub limonek. Posypujemy obficie szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Bro Bro
    814 dni temu
    Rewelacja :) pięknie wyglądają i świetnie smakują... Teraz tylko czekam aż Narzeczona wróci z pracy :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    814 dni temu
    Życzymy udanego wieczoru z narzeczoną! :)
  • Gość Gość
    1668 dni temu
    "Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. " - to znaczy, że smażymy łososia z czosnkiem i szczypiorkiem?, czy najpierw smażymy sam czosnek ze szczypiorkiem?, a łososia surowego mieszamy z pozostałymi składnikami?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    933 dni temu
    Nie,łososia później smażysz jak wyrobisz z niego kotleciki.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1672 dni temu
    Chodziło o cebulkę-szczypiorek. Dziękujemy jednak za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy tę informację by była lepiej zrozumiała :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1673 dni temu
    A ile tej cebuli? Bo w 'co kupić' nie ma słowa o cebuli, a w 'jak zrobić' jest info żeby ją posiekać...

    odpowiedz

  • Michał Michał
    1717 dni temu
    Nigdy czegoś takiego nie jadłem! FANTASTYCZNE!

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    1757 dni temu
    Łosoś pod inną postacią. Pycha !

    odpowiedz

  • Aliors Aliors
    1886 dni temu
    Polecam,bardzo smaczne:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1892 dni temu
    na ile to porcji?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram