Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Miąższ z pszennej bułki namocz w melku lub w wodzie.
Przygotowanie
Łososia oczyszcamy ze skóry i ości, a następnie siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i dobrze odciśnięty miąższ bułki. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.
Jak podawać
Serwujemy z rukolą, cząsteczkami cytryny lub limonek. Posypujemy obficie szczypiorkiem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.
Makaron z cukinią i łososiem
Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.
Pasztet z ryby z pieczarkami
Wyborny pasztet łączący w sobie wyrazisty smak pstrąga z delikatną pieczarkową nutą i mieszanką aromatycznych przypraw.
Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
Niezły pasztet! Kompozycja mięsa drobiowego, boczku, wątróbki i warzyw pięknie pachnie i smakuje fenomenalnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Sernik krakowski
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Wigilijny makowiec
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3240 dni temu
Rewelacja :) pięknie wyglądają i świetnie smakują... Teraz tylko czekam aż Narzeczona wróci z pracy :)
odpowiedz
3240 dni temu
Życzymy udanego wieczoru z narzeczoną! :)
4094 dni temu
"Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. " - to znaczy, że smażymy łososia z czosnkiem i szczypiorkiem?, czy najpierw smażymy sam czosnek ze szczypiorkiem?, a łososia surowego mieszamy z pozostałymi składnikami?
odpowiedz
3359 dni temu
Nie,łososia później smażysz jak wyrobisz z niego kotleciki.
4098 dni temu
Chodziło o cebulkę-szczypiorek. Dziękujemy jednak za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy tę informację by była lepiej zrozumiała :)
odpowiedz
4100 dni temu
A ile tej cebuli? Bo w 'co kupić' nie ma słowa o cebuli, a w 'jak zrobić' jest info żeby ją posiekać...
odpowiedz
4144 dni temu
Nigdy czegoś takiego nie jadłem! FANTASTYCZNE!
odpowiedz
4183 dni temu
Łosoś pod inną postacią. Pycha !
odpowiedz
4312 dni temu
Polecam,bardzo smaczne:)
odpowiedz
4318 dni temu
na ile to porcji?
odpowiedz