Kotleciki z łososia

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej

Miąższ z pszennej bułki namocz w melku lub w wodzie.

Przygotowanie

Łososia oczyszcamy ze skóry i ości, a następnie siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i dobrze odciśnięty miąższ bułki. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.

Jak podawać

Serwujemy z rukolą, cząsteczkami cytryny lub limonek. Posypujemy obficie szczypiorkiem.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Łosoś w maku z sosem szmaragdowym

Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.

Łosoś w maku z sosem szmaragdowym sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron z cukinią i łososiem

Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.

Makaron z cukinią i łososiem sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pasztet z ryby z pieczarkami

Wyborny pasztet łączący w sobie wyrazisty smak pstrąga z delikatną pieczarkową nutą i mieszanką aromatycznych przypraw.

Pasztet z ryby z pieczarkami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną

Niezły pasztet! Kompozycja mięsa drobiowego, boczku, wątróbki i warzyw pięknie pachnie i smakuje fenomenalnie.

Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:15 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (10)

Avatar
  • Bro Bro
    3441 dni temu
    Rewelacja :) pięknie wyglądają i świetnie smakują... Teraz tylko czekam aż Narzeczona wróci z pracy :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3441 dni temu
    Życzymy udanego wieczoru z narzeczoną! :)
  • Gość Gość
    4296 dni temu
    "Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. " - to znaczy, że smażymy łososia z czosnkiem i szczypiorkiem?, czy najpierw smażymy sam czosnek ze szczypiorkiem?, a łososia surowego mieszamy z pozostałymi składnikami?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3561 dni temu
    Nie,łososia później smażysz jak wyrobisz z niego kotleciki.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4299 dni temu
    Chodziło o cebulkę-szczypiorek. Dziękujemy jednak za zwrócenie uwagi, poprawiliśmy tę informację by była lepiej zrozumiała :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4301 dni temu
    A ile tej cebuli? Bo w 'co kupić' nie ma słowa o cebuli, a w 'jak zrobić' jest info żeby ją posiekać...

    odpowiedz

  • Michał Michał
    4345 dni temu
    Nigdy czegoś takiego nie jadłem! FANTASTYCZNE!

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    4384 dni temu
    Łosoś pod inną postacią. Pycha !

    odpowiedz

  • Aliors Aliors
    4513 dni temu
    Polecam,bardzo smaczne:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4520 dni temu
    na ile to porcji?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!