
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Papierowy ręcznik.
Krewetki
Krewetki myjemy. Papryczkę chilli drobno siekamy. Składniki ciasta mieszamy, zanurzamy w nim po kolei krewetki i smażymy je na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Od razu podajemy, skrapiając sokiem z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.

Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.

Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
Pyszna propozycja nie tylko dla fanów owoców morza: krewetki z cukinią w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego.

Zobacz przepisy
na święta
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1839 dni temu
9
odpowiedz
3647 dni temu
Martyno, oczywiście możesz spróbować z innym rodzajem krewetek :)
odpowiedz
3651 dni temu
Czy może to być inny rodzaj krewetek czy tylko te?
odpowiedz
3770 dni temu
Olu krewetki wykorzystywane w tym przepisie są już wcześniej obgotowane, dlatego nie potrzebują długiego smażenia. Jeśli jednak Twoje ciasto za szybko się przypala, znaczy to, że temperatura oleju jest za wysoka i należy ją nieco obniżyć.
odpowiedz
3770 dni temu
Niestety ale przepis zupełnie nie przydatny. To zwykłe ciasto naleśnikowe lekko podrasowane, ale zanim krewetka zdąży się zrobić w środku, ciasto jest już bardzo ciemno brązowe i wygląda nieapetycznie.
odpowiedz
3795 dni temu
Szybkie, pomyslowe i bardzo smaczne, a do tego syscace. Polecam ta wersje krewetek, chyba lepsze niz smazone z czosnkiem :)
odpowiedz
3862 dni temu
Lechu, trudno określić dokładnie czas smażenia, gdyż może się różnić w zależności od temperatury oleju. Należy je smażyć "na oko", aż ciasto nabierze złoto-brązowego koloru :)
odpowiedz
3863 dni temu
Ile minut smażymy krewetki
odpowiedz
4020 dni temu
Przyrządziłam wczoraj na romantyczny wieczór z chłopakiem- był zachwycony <3 Danie proste w przygotowaniu i efektowne
odpowiedz
4059 dni temu
zrobiłam z gotowanymi pycha. to były moje pierwsze krewetki.nastepnym razem uzyję mrozonych juz obranych, bo za dużo zabawy z czyszczeniem
odpowiedz
4305 dni temu
Krewetki są pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ja podałam je z sosem chili słodko-ostrym, mniam.
odpowiedz
zobacz wszystkie