
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z pomarańczy wyciskamy sok. Przelewamy go do miski, następnie dodajemy oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jagnięce, dokładnie je nacieramy i odstawiamy na mniej więcej 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej zamarynowane kotleciki. Smażymy po 5-7 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przekładamy na talerz.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4060 dni temu
Kapitalna marynata :)! Wczoraj skorzystałem z przepisu, rewelacja! Jedyne co to mi smakuje bardziej mięso wysmażone i po 2 min. dłużej grill-owałem z każdej strony - kwestia preferencji. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.
Odpowiedz