Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Z pomarańczy wyciskamy sok. Przelewamy go do miski, następnie dodajemy oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jagnięce, dokładnie je nacieramy i odstawiamy na mniej więcej 15 minut.

Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej zamarynowane kotleciki. Smażymy po 5-7 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przekładamy na talerz.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Kamil Kamil
    1558 dni temu
    Kapitalna marynata :)! Wczoraj skorzystałem z przepisu, rewelacja! Jedyne co to mi smakuje bardziej mięso wysmażone i po 2 min. dłużej grill-owałem z każdej strony - kwestia preferencji. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram