Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Z pomarańczy wyciskamy sok. Przelewamy go do miski, następnie dodajemy oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jagnięce, dokładnie je nacieramy i odstawiamy na mniej więcej 15 minut.

Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej zamarynowane kotleciki. Smażymy po 5-7 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przekładamy na talerz.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jagnięcina w marynacie musztardowej

Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.

Jagnięcina w marynacie musztardowej

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty

Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą

Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem

Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Kamil Kamil
    3947 dni temu
    Kapitalna marynata :)! Wczoraj skorzystałem z przepisu, rewelacja! Jedyne co to mi smakuje bardziej mięso wysmażone i po 2 min. dłużej grill-owałem z każdej strony - kwestia preferencji. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!