
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z pomarańczy wyciskamy sok. Przelewamy go do miski, następnie dodajemy oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jagnięce, dokładnie je nacieramy i odstawiamy na mniej więcej 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej zamarynowane kotleciki. Smażymy po 5-7 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przekładamy na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Jagnięcina w marynacie musztardowej
Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Komentarze (1)
3367 dni temu
Kapitalna marynata :)! Wczoraj skorzystałem z przepisu, rewelacja! Jedyne co to mi smakuje bardziej mięso wysmażone i po 2 min. dłużej grill-owałem z każdej strony - kwestia preferencji. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.
odpowiedz