![Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7ede09f78068-2d23110ba2-Nowosci_Lidla_KOTLETY_JAGNIECE_pomarancza_13834_S_3871_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z pomarańczy wyciskamy sok. Przelewamy go do miski, następnie dodajemy oliwę z oliwek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jagnięce, dokładnie je nacieramy i odstawiamy na mniej więcej 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej zamarynowane kotleciki. Smażymy po 5-7 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przekładamy na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Jagnięcina w marynacie musztardowej
Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.
![Jagnięcina w marynacie musztardowej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/368ebd8a840e-27164b8a9b-Nowosci_Lidla_KOTLETY_JAGNIECE_musztarda_13834_S_3837_960x540.webp)
Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.
![Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0fc390109714-d2f4ca2af2-kotlety_jagniece_z_mietowa_gremolada_S_153555_960x540.webp)
Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.
![Kotlety jagnięce z miętową gremolatą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bfdccb68292c-cfda129318-kotlety_jagniece_z_salatka_z_groszkiem_i_mieta_23_960x540.webp)
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
![Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0c063a13bdf5-7f94be8473-KOTLECIK_JAGNIECY_Z_ROZMARYNEM_kadr_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Marchewka w pomarańczowej glazurze
- Indyk w pesto
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Ryż z warzywami
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Kotleciki jagnięce
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Orzechowe gniazdka z ciasta parzonego
- Bombki z piernika
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Twarogowe pancakes bez cukru
- Tort Bellini
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Pieczona ciecierzyca na słono
- Zapiekany ser z pistacjami
- Placek z rabarbarem
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Schab z morelami
- Nalewka z miodu spadziowego
Komentarze (1)
3608 dni temu
Kapitalna marynata :)! Wczoraj skorzystałem z przepisu, rewelacja! Jedyne co to mi smakuje bardziej mięso wysmażone i po 2 min. dłużej grill-owałem z każdej strony - kwestia preferencji. Pozdrawiam i dziękuję za przepis.
odpowiedz