Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W miseczce mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Do marynaty wkładamy kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową, delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki. Smażymy ok. 5-7 minut z każdej strony. Zdejmujemy patelnię z ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
4016 dni temu
No cóż, przepis ultra łatwy i szybki i tu plus, natomiast trzeba być smakoszem jagnięciny żeby napisać że "pychotka". Prywatnie jakoś się nie przekonałem do tego przepisu, 5/10.
Odpowiedz
4016 dni temu
Właśnie zabieram się do sprawienia tych kotlecików, jak smakowało opiszę w następnym komentarzu.
Odpowiedz
4289 dni temu
własnie jadłem pychotka
Odpowiedz