Jagnięcina w marynacie musztardowej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W miseczce mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.

Do marynaty wkładamy kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.

Rozgrzewamy patelnię grillową, delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki. Smażymy ok. 5-7 minut z każdej strony. Zdejmujemy patelnię z ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Dany Dany
    1262 dni temu
    No cóż, przepis ultra łatwy i szybki i tu plus, natomiast trzeba być smakoszem jagnięciny żeby napisać że "pychotka". Prywatnie jakoś się nie przekonałem do tego przepisu, 5/10.

    odpowiedz

  • Dany Dany
    1262 dni temu
    Właśnie zabieram się do sprawienia tych kotlecików, jak smakowało opiszę w następnym komentarzu.

    odpowiedz

  • wojtek wojtek
    1535 dni temu
    własnie jadłem pychotka

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram