Jagnięcina w marynacie musztardowej

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

W miseczce mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.

Do marynaty wkładamy kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.

Rozgrzewamy patelnię grillową, delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki. Smażymy ok. 5-7 minut z każdej strony. Zdejmujemy patelnię z ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą

Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty

Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą

Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem

Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Dany Dany
    3894 dni temu
    No cóż, przepis ultra łatwy i szybki i tu plus, natomiast trzeba być smakoszem jagnięciny żeby napisać że "pychotka". Prywatnie jakoś się nie przekonałem do tego przepisu, 5/10.

    odpowiedz

  • Dany Dany
    3894 dni temu
    Właśnie zabieram się do sprawienia tych kotlecików, jak smakowało opiszę w następnym komentarzu.

    odpowiedz

  • wojtek wojtek
    4167 dni temu
    własnie jadłem pychotka

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!