Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W miseczce mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Do marynaty wkładamy kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową, delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki. Smażymy ok. 5-7 minut z każdej strony. Zdejmujemy patelnię z ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.
Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.
Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Grillowany łosoś z miodem, musztardą i imbirem
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Królik w sosie pieczarkowym
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Kotlety mielone z purée
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Faworki z karpia
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Faszerowana indyczka
- Karp pieczony w cebuli
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
Komentarze (3)
3462 dni temu
No cóż, przepis ultra łatwy i szybki i tu plus, natomiast trzeba być smakoszem jagnięciny żeby napisać że "pychotka". Prywatnie jakoś się nie przekonałem do tego przepisu, 5/10.
odpowiedz
3462 dni temu
Właśnie zabieram się do sprawienia tych kotlecików, jak smakowało opiszę w następnym komentarzu.
odpowiedz
3735 dni temu
własnie jadłem pychotka
odpowiedz