
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W miseczce mieszamy ocet, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę oraz bardzo drobno pokrojoną szalotkę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Do marynaty wkładamy kotlety jagnięce i dokładnie je nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.
Rozgrzewamy patelnię grillową, delikatnie smarujemy ją olejem i układamy na niej kotleciki. Smażymy ok. 5-7 minut z każdej strony. Zdejmujemy patelnię z ognia i przed podaniem odstawiamy mięso na mniej więcej 5 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.

Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Sposób na aromatyczne mięso – kotlety jagnięce natarte świeżym rozmarynem, podane z miętą, czosnkiem i skórką z cytryny.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3748 dni temu
No cóż, przepis ultra łatwy i szybki i tu plus, natomiast trzeba być smakoszem jagnięciny żeby napisać że "pychotka". Prywatnie jakoś się nie przekonałem do tego przepisu, 5/10.
odpowiedz
3748 dni temu
Właśnie zabieram się do sprawienia tych kotlecików, jak smakowało opiszę w następnym komentarzu.
odpowiedz
4020 dni temu
własnie jadłem pychotka
odpowiedz