Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do 220°C

Krok 1: Przygotowujemy pizzę

Ciasto na pizzę przygotowujemy według przepisu: http://kuchnialidla.pl/product/ciasto-na-pizze

Krok 2: Sos z rukolą

Rukolę myjemy, osuszamy. 50 g rukoli grubo siekamy i mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy cienką warstwą na ciastach do pizzy.

Krok 3: Układamy składniki na pizzy

Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Smażymy na gorącym maśle przez około 1 minutę z każdej strony. Układamy na pizzach. Ser roquefort rozkruszamy i równomiernie posypujemy nim gruszki. Pizze pieczemy jedną po drugiej w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez 12-15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram