Pizza al tonno

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Cebule obieramy. Pół cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.

Tuńczyka, mozzarellę i oliwki osączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli i pieczemy, jak wskazano w przepisie podstawowym.

Przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (7)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    2997 dni temu
    Ta strona jest bardzo fajna. ten przepis jest super i jest bardzo łatwy. #młoda kucharka

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3269 dni temu
    Dobre, pomarańczowe!

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3448 dni temu
    Polecam

    Odpowiedz

  • dobre dobre
    3479 dni temu
    dobre

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3543 dni temu
    Mmmm pycha :)

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3544 dni temu
    jea bejbe też

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3546 dni temu
    jea bejbe!

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl