
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebule obieramy. Pół cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.
Tuńczyka, mozzarellę i oliwki osączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli i pieczemy, jak wskazano w przepisie podstawowym.
Przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj.
Komentarze (7)
2041 dni temu
Ta strona jest bardzo fajna. ten przepis jest super i jest bardzo łatwy. #młoda kucharka
odpowiedz
2313 dni temu
Dobre, pomarańczowe!
odpowiedz
2492 dni temu
Polecam
odpowiedz
2523 dni temu
dobre
odpowiedz
2587 dni temu
Mmmm pycha :)
odpowiedz
2588 dni temu
jea bejbe też
odpowiedz
2590 dni temu
jea bejbe!
odpowiedz
zobacz wszystkie