Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebule obieramy. Pół cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.
Tuńczyka, mozzarellę i oliwki osączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli i pieczemy, jak wskazano w przepisie podstawowym.
Przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (7)
3042 dni temu
Ta strona jest bardzo fajna. ten przepis jest super i jest bardzo łatwy. #młoda kucharka
Odpowiedz
3314 dni temu
Dobre, pomarańczowe!
Odpowiedz
3493 dni temu
Polecam
Odpowiedz
3524 dni temu
dobre
Odpowiedz
3588 dni temu
Mmmm pycha :)
Odpowiedz
3589 dni temu
jea bejbe też
Odpowiedz
3591 dni temu
jea bejbe!
Odpowiedz