Pizza al tonno
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Cebule obieramy. Pół cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.

Tuńczyka, mozzarellę i oliwki osączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli i pieczemy, jak wskazano w przepisie podstawowym.

Przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    2719 dni temu
    Ta strona jest bardzo fajna. ten przepis jest super i jest bardzo łatwy. #młoda kucharka

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2991 dni temu
    Dobre, pomarańczowe!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3170 dni temu
    Polecam

    odpowiedz

  • dobre dobre
    3201 dni temu
    dobre

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3265 dni temu
    Mmmm pycha :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3266 dni temu
    jea bejbe też

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3268 dni temu
    jea bejbe!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!