
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebule obieramy. Pół cebuli kroimy w cienkie krążki, resztę w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą na gorącej oliwie z oliwek. Dodajemy przetarte pomidory i wino, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu przez 6-8 minut, a następnie lekko studzimy.
Tuńczyka, mozzarellę i oliwki osączamy. Mozzarellę kroimy w plastry. Pizzę smarujemy cienko sosem i na wierzch kładziemy mozzarellę. Rozkładamy tuńczyka, oliwki i krążki cebuli i pieczemy, jak wskazano w przepisie podstawowym.
Przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
2975 dni temu
Ta strona jest bardzo fajna. ten przepis jest super i jest bardzo łatwy. #młoda kucharka
odpowiedz
3247 dni temu
Dobre, pomarańczowe!
odpowiedz
3426 dni temu
Polecam
odpowiedz
3457 dni temu
dobre
odpowiedz
3521 dni temu
Mmmm pycha :)
odpowiedz
3522 dni temu
jea bejbe też
odpowiedz
3524 dni temu
jea bejbe!
odpowiedz