Pizza pepperoni

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • opcjonalnie: kamień do pizzy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK

Piekarnik wraz z blachą do pieczenia rozgrzewamy do temperatury 220°C. Jeżeli mamy kamień do pizzy, również wkładamy go do piekarnika, aby się nagrzał.

Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO

Kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie nadajemy mu pożądany, okrągły kształt. Placek przekładamy na papier do pieczenia, a następnie na deskę.

Krok 3: NAKŁADAMY DODATKI

Pizzę smarujemy sosem, posypujemy startą mozzarellą i parmezanem. Na warstwie sera układamy plastry kiełbasy pepperoni i papryczkę chili pokrojoną w cienkie paski.

Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ

Pizzę zsuwamy na blachę do pieczenia do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż spód podrośnie i nabierze złotego koloru.
Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok. 2 minuty przed podaniem. Posypujemy z wierzchu rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    974 dni temu
    Ale bym sobie piccunie zjadł

    odpowiedz

  • Magda Magda
    1066 dni temu
    Wygląda pysznie. Na pewno taką zrobię, ale ja nie będę mojej podawała z keczupem. Ostatnio dużo się naczytałam o przetworzonej żywności. Moją pizzę podam z oliwą z oliwek, mam sporą wiedzę na ten temat, bo obejrzałam filmik o niej u Roberta Makłowicza. Plus warto pamiętać, że Włosi pizzę jedzą tylko z oliwą.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1066 dni temu
    Zgadzam się. Dużo merytorycznej wiedzy przekazuje Makłowicz. Sama odkąd obejrzałam jego film to zwracam uwagę jaką oliwę kupuję. :) Pozdrawiam
  • NIG 1:2 GER NIG 1:2 GER
    1011 dni temu
    personalnie mój ulubinoy olej to olej z czarnuszki
  • Gość Gość
    1074 dni temu
    pizza jest niesymetryczna i syn mnie zwyzywał nie pozdrawiam...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1014 dni temu
    Moja jest pyszna.To leżakowanie ciasta przez 12 godzin robi swoje.Pozdrawiam
  • Elizabeth Elizabeth
    1011 dni temu
    ALE NIE PYTALISMY O TWOJE OSIAGNIECIA (NIE)KOLEGO

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!