Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- opcjonalnie: kamień do pizzy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik wraz z blachą do pieczenia rozgrzewamy do temperatury 220°C. Jeżeli mamy kamień do pizzy, również wkładamy go do piekarnika, aby się nagrzał.
Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO
Kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie nadajemy ciastu pożądany, okrągły kształt. Placek ciasta przekładamy na papier do pieczenia, a następnie na deskę.
Krok 3: WYKŁADAMY DODATKI
Pizzę smarujemy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Na warstwie sera układamy szynkę i kawałki ananasa.
Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ
Pizzę z dodatkami zsuwamy na blachę do pieczenia do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż spód podrośnie, a ciasto nabierze złotego koloru.
Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok. 2 minuty przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!
Pizza margherita – przepis
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!
Hiszpańska pizza
Coca mallorquina, czyli wywodzący się z Majorki hiszpański odpowiednik pizzy. Ten pyszny drożdżowy placek zapiekany z warzywami i innymi dodatkami inspirowanymi kuchnią w stylu hiszpańskim to świetny pomysł na przekąskę.
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
- Faworki trydenckie
- Kaczka w sosie śliwkowym
- Karp w sosie piernikowym
- Kaczka pieczona z oliwkami
- Calzone z ricottą
- Brownie z malinami
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Stromboli z salami, pieczarkami i serem
- Sos do pizzy
- Risotto z szynką i grzybami
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Sałatka bawarska z kapusty
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Wieniec z Frankfurtu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)