Pizza hawajska

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • opcjonalnie: kamień do pizzy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK

Piekarnik wraz z blachą do pieczenia rozgrzewamy do temperatury 220°C. Jeżeli mamy kamień do pizzy, również wkładamy go do piekarnika, aby się nagrzał.

Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO

Kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie nadajemy ciastu pożądany, okrągły kształt. Placek ciasta przekładamy na papier do pieczenia, a następnie na deskę.

Krok 3: WYKŁADAMY DODATKI

Pizzę smarujemy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Na warstwie sera układamy szynkę i kawałki ananasa.

Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ

Pizzę z dodatkami zsuwamy na blachę do pieczenia do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż spód podrośnie, a ciasto nabierze złotego koloru.

Gotową pizzę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok. 2 minuty przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!