Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- bawełnianą ściereczkę
- sitko o drobnych oczkach
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Do miski wsypujemy mąkę i robimy w niej wgłębienie. Umieszczamy w nim drożdże, sól, wodę i oliwę. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odkładamy je do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 20 minut, aby delikatnie wyrosło.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Papryki i pomidory kroimy w średnią kostkę, a cebulę w piórka. Tak przygotowane warzywa przekładamy do sitka, które umieszczamy w misce, polewamy oliwą, doprawiamy solą i wędzoną papryką. Następnie odstawiamy je na kilka minut i odciskamy z soków.
KROK 3: WYKŁADAMY DODATKI I PIECZEMY PIZZĘ
Ciasto wałkujemy tak, aby miało wymiary ok. 30 x 35 cm. Przekładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystkie warzywa, grillowane papryczki piquillo i anchois wykładamy na ciasto.
Pizzę hiszpańską pieczemy przez ok. 20-30 minut, aż ciasto delikatnie zarumieni się na brzegach. Na gotową, gorącą pizzę wykładamy porwane na mniejsze kawałki plastry szynki.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!
Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!
Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
Pizza z mięsem mielonym? Oczywiście wg przepisu Karola Okrasy! Z dodatkiem anchois, aromatycznego sosu pomidorowego, suszonych pomidorów i oliwek!
Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
To nietypowa wersja pizzy, w której znajdziesz niezwykłe połączenie gruszki i sera. Koniecznie spróbuj tego smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Chorizo i serem Manchego
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Galettes z grzybami i szynką
- Tortilla de patatas z warzywami
- Empanada galicyjska
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Tumbet
- Bostock z rabarbarem
- Kalarepa faszerowana grochem
- Biskwity z kremem i owocami
- Yakisoba z krewetkami
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Dip z ciecierzycy
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Ubijany ganasz
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Sałatka z pomelo
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Focaccia – klasyczny przepis
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- ZIELONY MAJONEZ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)