Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Wszystkie składniki na spód do pizzy przekładamy do pojemnika miksującego i wyrabiamy z nich ciasto, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / obroty: 1.
KROK 2: PIECZEMY SPÓD DO PIZZY
Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i wałkujemy je, formując placek o średnicy ok. 23 cm. Tak przygotowany spód przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
KROK 3: UKŁADAMY DODATKI NA PIZZY
Upieczony spód do pizzy smarujemy serkiem śmietankowym i układamy na nim łososia i plastry rzodkiewki. Następnie całość skrapiamy sokiem z cytryny, ozdabiamy koperkiem i oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)