zobacz film Naleśniki proteinowe z truskawkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender kielichowy
  • patelnię z nieprzywierającą powłoką
  • tarkę o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA NALEŚNIKI

Wszystkie składniki ciasta dodajemy do kielicha blendera i całość miksujemy na wysokich obrotach przez ok. 1 minutę. Tak przygotowane ciasto odkładamy na min. 5 minut, aby odpoczęło.

KROK 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI

Rozgrzewamy suchą patelnię i każdy naleśnik smażymy z obu stron, aż nabierze złotego koloru.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM

Krem o smaku białej czekolady dokładnie mieszamy z jogurtem greckim, aż składniki się połączą. Miętę dość drobno siekamy, a z połowy limonki ocieramy skórkę i także dodajemy do kremu.

KROK 4: MACERUJEMY TRUSKAWKI

Truskawki kroimy w kostkę, przekładamy do miski i skrapiamy syropem klonowym oraz sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Tak przygotowane odstawiamy na chwilę.

KROK 5: PODAJEMY NALEŚNIKI

Na każdy naleśnik nakładamy porcję kremu (trochę powinno zostać do ozdoby) i zawijamy. Podajemy je ozdobione jeszcze odrobiną kremu i macerowanymi truskawkami.

WSKAZÓWKA! Aby naleśniki wyglądały jeszcze lepiej, warto je ozdobić świeżymi liskami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!