Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA NALEŚNIKI
Wszystkie składniki ciasta dodajemy do kielicha blendera i całość miksujemy na wysokich obrotach przez ok. 1 minutę. Tak przygotowane ciasto odkładamy na min. 5 minut, aby odpoczęło.
KROK 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI
Rozgrzewamy suchą patelnię i każdy naleśnik smażymy z obu stron, aż nabierze złotego koloru.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Krem o smaku białej czekolady dokładnie mieszamy z jogurtem greckim, aż składniki się połączą. Miętę dość drobno siekamy, a z połowy limonki ocieramy skórkę i także dodajemy do kremu.
KROK 4: MACERUJEMY TRUSKAWKI
Truskawki kroimy w kostkę, przekładamy do miski i skrapiamy syropem klonowym oraz sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Tak przygotowane odstawiamy na chwilę.
KROK 5: PODAJEMY NALEŚNIKI
Na każdy naleśnik nakładamy porcję kremu (trochę powinno zostać do ozdoby) i zawijamy. Podajemy je ozdobione jeszcze odrobiną kremu i macerowanymi truskawkami.
WSKAZÓWKA! Aby naleśniki wyglądały jeszcze lepiej, warto je ozdobić świeżymi liskami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)