Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIEWANE KULKI
Ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na podobnej wielkości kwadraty. Ser brie kroimy na kawałki i układamy po jednym na każdym kwadracie. Następnie kwadraty dokładnie zawijamy dookoła sera i formujemy z nich kulki.
KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD PIZZY BĄBELKOWEJ
Kulki kładziemy blisko siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód do pizzy bąbelkowej pieczemy przez ok. 15 minut.
KROK 3: PIECZEMY PIZZĘ
Po 15 minutach pieczenia spód do pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy go przecierem pomidorowym, oprószamy mozzarellą i układamy na nim salami. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez kolejne 5 minut, aż ser się roztopi.
KROK 4: PODAJEMY PIZZĘ BĄBELKOWĄ
Gotową pizzę podajemy jeszcze gorącą. Nie ma potrzeby jej kroić, najlepiej smakuje, kiedy odrywamy wypełnione serem kulki rękoma. Podajemy ją z ulubionym sosem lub oliwą.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Pizza marchewkowa
Klasyczna pizza z salami na wyjątkowym spodzie z tartą marchewką! To świetny pomysł na wyjątkowy obiad, który nawet najmłodszych zachęci do zjedzenia dodatkowej porcji warzyw.
New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
Chociaż za światową stolicę pizzy uważa się Włochy, to także w USA cieszy się ona ogromną popularnością, zwłaszcza ta w stylu nowojorskim. Chrupiące ciasto z miękkim środkiem, aromatycznym sosem, dużą ilością sera i tłustym pepperoni to klasyka. Jak zrobić tę znaną ze srebrnego ekranu pyszną pizzę? Poznaj nasz sposób na pizzę w stylu nowojorskim!
Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Pizza neapolitańska to ikona włoskiej kuchni oraz kultury. Aromatyczna, pulchna i minimalistyczna pizza wypiekana w wysokiej temperaturze jest praktycznie niemożliwa do przygotowania w domowych warunkach, ale czy na pewno? Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny przepis na pizzę w stylu neapolitańskim, którą da się wypiec w domowym piekarniku. Zrób ją razem z nami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Bruschetta z pomidorami
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Gulasz z kaczych żołądków
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
341 dni temu
Jakiego sera można użyć zamiast Brie? I czy zamiast salami może być szynka szwarcwaldzka?
odpowiedz
341 dni temu
Możesz wykorzystać inny ser pleśniowy lub nadziać kulki ciasta dodatkową mozzarellą. Jeśli będziesz dodawać szynkę szwarcwaldzką najpierw upewnij się, że nie jest zbyt słona w połączeniu z serem z nadzienia, ale powinna dobrze pasować :)