Pizza bąbelkowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIEWANE KULKI

Ciasto na pizzę rozwijamy i kroimy na podobnej wielkości kwadraty. Ser brie kroimy na kawałki i układamy po jednym na każdym kwadracie. Następnie kwadraty dokładnie zawijamy dookoła sera i formujemy z nich kulki.

KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD PIZZY BĄBELKOWEJ

Kulki kładziemy blisko siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód do pizzy bąbelkowej pieczemy przez ok. 15 minut.

KROK 3: PIECZEMY PIZZĘ

Po 15 minutach pieczenia spód do pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy go przecierem pomidorowym, oprószamy mozzarellą i układamy na nim salami. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez kolejne 5 minut, aż ser się roztopi.

KROK 4: PODAJEMY PIZZĘ BĄBELKOWĄ

Gotową pizzę podajemy jeszcze gorącą. Nie ma potrzeby jej kroić, najlepiej smakuje, kiedy odrywamy wypełnione serem kulki rękoma. Podajemy ją z ulubionym sosem lub oliwą.

Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    386 dni temu
    Jakiego sera można użyć zamiast Brie? I czy zamiast salami może być szynka szwarcwaldzka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    386 dni temu
    Możesz wykorzystać inny ser pleśniowy lub nadziać kulki ciasta dodatkową mozzarellą. Jeśli będziesz dodawać szynkę szwarcwaldzką najpierw upewnij się, że nie jest zbyt słona w połączeniu z serem z nadzienia, ale powinna dobrze pasować :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!