
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- obieraczkę do warzyw
- tarkę o drobnych oczkach
- patelnię z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARCHEWKOWY SPÓD
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy jajko, wędzoną paprykę, sól, mąkę, płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY MARCHEWKOWY SPÓD
Gotową masę przekładamy na rozgrzaną i nasmarowaną oliwą patelnię. Spód smażymy na złoty kolor z dwóch stron, pod przykryciem, na małym ogniu.
KROK 3: PODGRZEWAMY PIZZĘ
Podsmażony spód smarujemy sosem pomidorowym, oprószamy mozzarellą i układamy plastry salami. Tak przygotowaną pizzę smażymy jeszcze przez 3-4 minuty pod przykryciem, aż ser się roztopi.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)