Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: TRZEMY KALAFIORA NA TARCE
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kalafiora trzemy na tarce o grubych oczkach. Na suchej patelni podprażamy kalafiora przez około 6-8 minut. Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w misce. Dodajemy wystudzony kalafior i mieszamy. Ciasto wykładamy na przygotowaną blachę i formujemy okrąg. Pieczemy około 20 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w talarki. Na rozgrzaną grillową patelnię wylewamy dwie łyżki oliwy i układamy na niej pokrojone warzywa. Całość smażymy około 5 minut. Wyciągamy pizzę z pieca i smarujemy ją pesto bazyliowym.
KROK 3: NA UPIECZONYM SPODZIE UKŁADAMY WARZYWA
Na wierzchu układamy grillowane warzywa. Wkładamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Wyjmujemy z piekarnika, dekorujemy świeżą rukolą. Możemy skropić dodatkowo oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.
Hiszpańska pizza
Coca mallorquina, czyli wywodzący się z Majorki hiszpański odpowiednik pizzy. Ten pyszny drożdżowy placek zapiekany z warzywami i innymi dodatkami inspirowanymi kuchnią w stylu hiszpańskim to świetny pomysł na przekąskę.
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Gulasz z dzika z grzybami
- Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Racuchy z jabłkami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Dwie pasty na kanapki
- Lodowe kanapki dla dzieci
- Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Babka cytrynowa
- Złote mleko
- Bibimbap z wołowiną
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Pita pizza
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Błyskawiczne pierniczki
- Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Jesienna owsianka
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- Pizza z patelni
- Wegetariańska zapiekanka pasterska
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)