Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: TRZEMY KALAFIORA NA TARCE
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kalafiora trzemy na tarce o grubych oczkach. Na suchej patelni podprażamy kalafiora przez około 6-8 minut. Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w misce. Dodajemy wystudzony kalafior i mieszamy. Ciasto wykładamy na przygotowaną blachę i formujemy okrąg. Pieczemy około 20 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w talarki. Na rozgrzaną grillową patelnię wylewamy dwie łyżki oliwy i układamy na niej pokrojone warzywa. Całość smażymy około 5 minut. Wyciągamy pizzę z pieca i smarujemy ją pesto bazyliowym.
KROK 3: NA UPIECZONYM SPODZIE UKŁADAMY WARZYWA
Na wierzchu układamy grillowane warzywa. Wkładamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Wyjmujemy z piekarnika, dekorujemy świeżą rukolą. Możemy skropić dodatkowo oliwą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)