
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CIASTA
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
Na przygotowanej blasze rozsmarować ciasto na kształt prostokąta, piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
Cebulę obrać, przepołowić, włożyć do pojemnika, rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, potem także przełożyć do innego naczynia.
Oliwki pokroić na plasterki. Rukolę umyć i osuszyć, pokroić w poprzek na 5-cm kawałki. Szynkę podzielić na kawałki. Sos pomidorowy z solą, pieprzem i oregano włożyć do pojemnika i mieszać 10 sekund/prędkość 3.
KROK 3: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Obłożyć pizzę rukolą i szynką, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki długości 5 cm.
Komentarze (0)