Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CIASTA
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
Na przygotowanej blasze rozsmarować ciasto na kształt prostokąta, piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
Cebulę obrać, przepołowić, włożyć do pojemnika, rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, potem także przełożyć do innego naczynia.
Oliwki pokroić na plasterki. Rukolę umyć i osuszyć, pokroić w poprzek na 5-cm kawałki. Szynkę podzielić na kawałki. Sos pomidorowy z solą, pieprzem i oregano włożyć do pojemnika i mieszać 10 sekund/prędkość 3.
KROK 3: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Obłożyć pizzę rukolą i szynką, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki długości 5 cm.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Śledź w oleju
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (2)
863 dni temu
Czas przygotowania 10minut. Piec 15 minut potem jeszcze raz 15 minut. Coś tu się chyba nie zgadza
Odpowiedz
861 dni temu
Czas przygotowania w naszych przepisach to jedynie czas, który spędzamy faktycznie przygotowując danie np. krojąc składniki lub zawijając roladki. Pieczenie nie wymaga wykonywania żadnych czynności, także nie jest wliczane w czas przygotowania :)