Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CIASTA
Na jednej blasze rozłożyć papier do pieczenia. Pokrojoną na kawałki goudę (ser przeznaczony na ciasto) włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Do sera dodać pozostałe składniki ciasta i mieszać wszystko (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4. Przełożyć ciasto do innego naczynia, pojemnik miksujący umyć i osuszyć.
Na przygotowanej blasze rozsmarować ciasto na kształt prostokąta, piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE OBŁOŻENIA PIZZY
W tym czasie przygotować obłożenie pizzy. Pokroić goudę na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8, po czym przesypać do innego naczynia.
Cebulę obrać, przepołowić, włożyć do pojemnika, rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/2 sekundy, potem także przełożyć do innego naczynia.
Oliwki pokroić na plasterki. Rukolę umyć i osuszyć, pokroić w poprzek na 5-cm kawałki. Szynkę podzielić na kawałki. Sos pomidorowy z solą, pieprzem i oregano włożyć do pojemnika i mieszać 10 sekund/prędkość 3.
KROK 3: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I ZAWIJANIE PIZZY
Upieczone placki posmarować sosem pomidorowym, obłożyć rozdrobnioną cebulą, serem i oliwkami. Piec jeszcze 15 minut.
Obłożyć pizzę rukolą i szynką, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki długości 5 cm.
Zobacz podobne
przepisy
Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!
Pizza śniadaniowa na słodko
Słodka pizza śniadaniowa, czyli granola w wyjątkowej odsłonie! Duża liczba świeżych owoców i krótki czas przygotowania to idealne połączenie na rodzinne śniadanie. Sprawdź, jakie to proste!
Hiszpańska pizza
Coca mallorquina, czyli wywodzący się z Majorki hiszpański odpowiednik pizzy. Ten pyszny drożdżowy placek zapiekany z warzywami i innymi dodatkami inspirowanymi kuchnią w stylu hiszpańskim to świetny pomysł na przekąskę.
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Kutia
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
538 dni temu
Czas przygotowania 10minut. Piec 15 minut potem jeszcze raz 15 minut. Coś tu się chyba nie zgadza
odpowiedz
537 dni temu
Czas przygotowania w naszych przepisach to jedynie czas, który spędzamy faktycznie przygotowując danie np. krojąc składniki lub zawijając roladki. Pieczenie nie wymaga wykonywania żadnych czynności, także nie jest wliczane w czas przygotowania :)