Pizza proteinowa z airfryera

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • airfryera
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Krok 1: Przygotowujemy ciasto na pizzę

W misce roztrzepujemy jajko i łączymy je z rozgniecionym widelcem twarogiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz suszone zioła włoskie. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 2: Pieczemy spód pizzy

Gotowe ciasto przekładamy na papier do pieczenia i formujemy z niego okrągłą pizzę o średnicy dopasowanej do komory airfryera. Placek pieczemy przez ok. 8 minut w temp. 190°C.

Krok 3: Pieczemy pizzę

Podpieczony spód wyjmujemy z airfryera, smarujemy sosem i oprószamy mozzarellą oraz parmezanem. Tak przygotowaną pizzę ponownie pieczemy w temp. 190°C, aż ser się roztopi i delikatnie zarumieni.

Wskazówka: przed posypaniem pizzy serem możemy ułożyć na niej ulubione dodatki, np. plasterki pieczarek, papryki, szynki lub salami.

Krok 4: Podajemy pizzę

Gotową pizzę posypujemy świeżą bazylią i układamy na niej przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy

zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl