Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryer
Przygotuj wcześniej:
Cebulę pokrój w plastry, podziel na krążki i namocz przez min. 10 minut w zimnej wodzie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ FASOLOWY I SOS SRIRACHA-MAJO
Fasolę odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie przekładamy ją do miski, doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i rozgniatamy. W innej misce łączymy 1 łyżkę sosu sriracha z 2 dużymi łyżkami wegańskiego majonezu.
KROK 2: NADZIEWAMY I ROLUJEMY TACO
Tortille smarujemy odrobiną oliwy, obracamy je natłuszczoną stroną do dołu i na środek nakładamy kolejno: pikantne guacamole, farsz fasolowy i sos sriracha-majo. Tak przygotowane placki zawijamy i pieczemy w airfryerze w temp. 190°C przez ok. 10 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS RANCZERSKI
Kolendrę i szczypiorek dość drobno siekamy i przekładamy do miski z wegańskim majonezem i jogurtem. Następnie do składników wyciskamy czosnek, dodajemy wędzoną paprykę oraz pieprz i sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Sałatę kroimy według uznania. Na talerz nakładamy połowę sosu ranczerskiego, posypujemy go sałatą i krążkami czerwonej cebuli. Na warzywach układamy rolowane tacosy, całość polewamy drugą połową sosu i posypujemy kolendrą. Podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)