
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.
Kroimy w plastry salami, mozarellę i pomidory koktajlowe. Bazylię i oregano drobno siekamy.
Na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.
Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
3756 dni temu
Gościu, zdecydowanie lepiej będzie smakowała ta przekąska na ciepło.
Odpowiedz
3756 dni temu
Czy ta przekaska nadaje sie rowniez na zimno?
Odpowiedz
4113 dni temu
Te pizze są pyszne, własnie robię je drugi raz, super przepis kuchni Lidla :)
Odpowiedz
4487 dni temu
Gość, dziękujemy za czujność, uzupełniliśmy ten brak w przepisie. Pieczarki oczywiście nakładamy wraz z pozostałymi składnikami na plastry cukinii.
Odpowiedz
4487 dni temu
A gdzie się podziały usmażone przygotowane pieczarki? Są w składnikach a w przepisie ich nie ma.
Odpowiedz