
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piersi kroimy na niezbyt grube paski.
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.


Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.

Muffiny bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!

Torcik bezowy z owocami
Kruche bezy, orzeźwiający krem, czekolada i soczyste owoce… Ten tort to smakołyk na każdą okazję!

Komentarze (4)
3057 dni temu
Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.
odpowiedz
3057 dni temu
No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee
odpowiedz
3744 dni temu
Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!
odpowiedz
3771 dni temu
Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.
odpowiedz
zobacz wszystkie