Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piersi kroimy na niezbyt grube paski.
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
246 dni temu
PRECZ Z CENZURĄ. Nieprzychylne komentarze usuwacie? Ciekawe.
Odpowiedz
246 dni temu
Nie usuwamy nieprzychylnych komentarzy, jedynie te zawierające wulgaryzmy :)
3839 dni temu
Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.
Odpowiedz
3839 dni temu
No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee
Odpowiedz
4527 dni temu
Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!
Odpowiedz
4553 dni temu
Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.
Odpowiedz