
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piersi kroimy na niezbyt grube paski.
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
197 dni temu
PRECZ Z CENZURĄ. Nieprzychylne komentarze usuwacie? Ciekawe.
Odpowiedz
197 dni temu
Nie usuwamy nieprzychylnych komentarzy, jedynie te zawierające wulgaryzmy :)
3790 dni temu
Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.
Odpowiedz
3790 dni temu
No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee
Odpowiedz
4478 dni temu
Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!
Odpowiedz
4504 dni temu
Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.
Odpowiedz