Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piersi kroimy na niezbyt grube paski.
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Torcik bezowy z owocami
Kruche bezy, orzeźwiający krem, czekolada i soczyste owoce… Ten tort to smakołyk na każdą okazję!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki bananowe z czekoladą
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Czekoladowe friands
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Przecier z marchewki
- Zapiekanka warzywna
- Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
- Wegańska kapusta faszerowana
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Ciasto salceson z jabłkami
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Ciasto stracciatella z truskawkami
- Orientalne kotleciki z quinoa
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Portugalski gulasz rybny
- Ryba z frytkami
- Terrina z łososia z serem feta
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowo-imbirowym
- Sałatka z pieczonych warzyw z sosem tymiankowo-cytrynowym
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3474 dni temu
Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.
odpowiedz
3474 dni temu
No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee
odpowiedz
4162 dni temu
Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!
odpowiedz
4188 dni temu
Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.
odpowiedz