
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piersi kroimy na niezbyt grube paski.
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.


Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.

Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!

Torcik bezowy z owocami
Kruche bezy, orzeźwiający krem, czekolada i soczyste owoce… Ten tort to smakołyk na każdą okazję!

Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
102 dni temu
PRECZ Z CENZURĄ. Nieprzychylne komentarze usuwacie? Ciekawe.
odpowiedz
102 dni temu
Nie usuwamy nieprzychylnych komentarzy, jedynie te zawierające wulgaryzmy :)
3695 dni temu
Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.
odpowiedz
3695 dni temu
No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee
odpowiedz
4383 dni temu
Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!
odpowiedz
4409 dni temu
Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.
odpowiedz