Kukuryku na patyku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Piersi kroimy na niezbyt grube paski.

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Składniki marynaty: sól, pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.

Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

Paski zamarynowanego kurczaka nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali. Grillujemy, aż mięso się zarumieni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1132 dni temu
    Drogi Gościu, mięso użyte zarówno w przepisie, jak i to na zdjęciu to pierś kurczaka.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1132 dni temu
    No własnie, mięso z przepisu to nie jest to co na zdjeciu......nie ładniee

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    1819 dni temu
    Wyśmienity przepis na kurczaka z grilla. Zajadało się nim moje dziecko, które nie jada mięsa!

    odpowiedz

  • Gość1 Gość1
    1846 dni temu
    Zdjęcie nie przedstawia miesa z przepisu. Mięso w marynacie z keczupem nie bedzie białe. Nie lubię jak przepis i zdjecie to zupełnie różne historie.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram