
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.
Kroimy w plastry salami, mozarellę, pomidory koktajlowe oraz bazylię i oregano.
Na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.
Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.

Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Muffiny bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!

Sernik na zimno
Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!

Komentarze (5)
2104 dni temu
Gościu, zdecydowanie lepiej będzie smakowała ta przekąska na ciepło.
odpowiedz
2104 dni temu
Czy ta przekaska nadaje sie rowniez na zimno?
odpowiedz
2461 dni temu
Te pizze są pyszne, własnie robię je drugi raz, super przepis kuchni Lidla :)
odpowiedz
2835 dni temu
Gość, dziękujemy za czujność, uzupełniliśmy ten brak w przepisie. Pieczarki oczywiście nakładamy wraz z pozostałymi składnikami na plastry cukinii.
odpowiedz
2836 dni temu
A gdzie się podziały usmażone przygotowane pieczarki? Są w składnikach a w przepisie ich nie ma.
odpowiedz
zobacz wszystkie