Cukiniowe pizze
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.

Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.

Kroimy w plastry salami, mozarellę, pomidory koktajlowe oraz bazylię i oregano.

Na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.

Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    956 dni temu
    Gościu, zdecydowanie lepiej będzie smakowała ta przekąska na ciepło.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    956 dni temu
    Czy ta przekaska nadaje sie rowniez na zimno?

    odpowiedz

  • Ola Ola
    1313 dni temu
    Te pizze są pyszne, własnie robię je drugi raz, super przepis kuchni Lidla :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1687 dni temu
    Gość, dziękujemy za czujność, uzupełniliśmy ten brak w przepisie. Pieczarki oczywiście nakładamy wraz z pozostałymi składnikami na plastry cukinii.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1687 dni temu
    A gdzie się podziały usmażone przygotowane pieczarki? Są w składnikach a w przepisie ich nie ma.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram