Cukiniowe pizze

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.

Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.

Kroimy w plastry salami, mozarellę i pomidory koktajlowe. Bazylię i oregano drobno siekamy.

Na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.

Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Sernik na zimno

Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!

Sernik na zimno
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurczaki-Patyczaki

Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Kurczaki-Patyczaki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kolorowa ryba w srebrnych papilotach

Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.

Kolorowa ryba w srebrnych papilotach sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3645 dni temu
    Gościu, zdecydowanie lepiej będzie smakowała ta przekąska na ciepło.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3645 dni temu
    Czy ta przekaska nadaje sie rowniez na zimno?

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4002 dni temu
    Te pizze są pyszne, własnie robię je drugi raz, super przepis kuchni Lidla :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4375 dni temu
    Gość, dziękujemy za czujność, uzupełniliśmy ten brak w przepisie. Pieczarki oczywiście nakładamy wraz z pozostałymi składnikami na plastry cukinii.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4376 dni temu
    A gdzie się podziały usmażone przygotowane pieczarki? Są w składnikach a w przepisie ich nie ma.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!