Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Filet łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

Myjemy pomidorki i cukinię. Obieramy cebulę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cukinię kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.

Przygotowujemy 4 arkusze folii aluminiowej, na których kładziemy kolejno: plastry cukinii, kawałek łososia, piórka cebuli, połówki pomidorów. Warzywa i rybę posypujemy ziołami, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, dokładnie zawijamy każdy papilot, zawijając ciasno folię na brzegach.

Gotowe paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Po mniej więcej 15-20 minutach zaglądamy, odchylając delikatnie folię, i sprawdzamy, czy łosoś jest już upieczony.

Jak podawać

Rozcinamy bagietkę na pół i kładziemy spodem do góry na grillu. Pieczemy, aż będzie chrupka. Podajemy z bagietką lub ziemniaczkami z grilla.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Nataszka Nataszka
    1841 dni temu
    wychodzi pysznie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1978 dni temu
    wszystko co jest owinięte w sreberko to się raczej ugotuje nawet na grillu niż upiecze?!?!?!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram