Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię aluminiową
 
Sposób przygotowania
Filet łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
Myjemy pomidorki i cukinię. Obieramy cebulę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cukinię kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Przygotowujemy 4 arkusze folii aluminiowej, na których kładziemy kolejno: plastry cukinii, kawałek łososia, piórka cebuli, połówki pomidorów. Warzywa i rybę posypujemy posiekanymi ziołami, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, dokładnie zawijamy każdy papilot, zawijając ciasno folię na brzegach.
Gotowe paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Po mniej więcej 15-20 minutach zaglądamy, odchylając delikatnie folię, i sprawdzamy, czy łosoś jest już upieczony.
Jak podawać
Rozcinamy bagietkę na pół i kładziemy spodem do góry na grillu. Pieczemy, aż będzie chrupka. Podajemy z bagietką lub ziemniaczkami z grilla.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Domek z piernika
 - Guacamole
 - Krokiety z mięsem
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Świąteczne pierniczki
 - Boczek pieczony
 - Spaghetti carbonara
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Ryba z piekarnika
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Śledzie po kaszubsku
 - Łazanki
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Sałatka gyros
 - Mini burgery
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (2)
4362 dni temu
wychodzi pysznie :)
Odpowiedz
4499 dni temu
wszystko co jest owinięte w sreberko to się raczej ugotuje nawet na grillu niż upiecze?!?!?!
Odpowiedz