Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię aluminiową
Sposób przygotowania
Filet łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
Myjemy pomidorki i cukinię. Obieramy cebulę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cukinię kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Przygotowujemy 4 arkusze folii aluminiowej, na których kładziemy kolejno: plastry cukinii, kawałek łososia, piórka cebuli, połówki pomidorów. Warzywa i rybę posypujemy posiekanymi ziołami, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, dokładnie zawijamy każdy papilot, zawijając ciasno folię na brzegach.
Gotowe paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Po mniej więcej 15-20 minutach zaglądamy, odchylając delikatnie folię, i sprawdzamy, czy łosoś jest już upieczony.
Jak podawać
Rozcinamy bagietkę na pół i kładziemy spodem do góry na grillu. Pieczemy, aż będzie chrupka. Podajemy z bagietką lub ziemniaczkami z grilla.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Domek z piernika
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Mini burgery
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (2)
4381 dni temu
wychodzi pysznie :)
Odpowiedz
4518 dni temu
wszystko co jest owinięte w sreberko to się raczej ugotuje nawet na grillu niż upiecze?!?!?!
Odpowiedz