Tarta z gruszką i gorgonzolą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Banalnie prosty sposób na ciasto o niebanalnym smaku oraz wyjątkowym zapachu cynamonu, jabłek i prażonych orzechów.

Ciasto cynamonowe z jabłkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tarta Tatin

Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.

Tarta Tatin

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Letnie owoce pod kruszonką

Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!

Letnie owoce pod kruszonką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Hans Hans
    3459 dni temu
    super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3837 dni temu
    Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3838 dni temu
    jak piec z termoobiegiem?

    odpowiedz

  • Leszczyk Leszczyk
    4265 dni temu
    Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.

    odpowiedz

  • Castlia Castlia
    4500 dni temu
    Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!