Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Ciasto cynamonowe z jabłkami
Banalnie prosty sposób na ciasto o niebanalnym smaku oraz wyjątkowym zapachu cynamonu, jabłek i prażonych orzechów.
Tarta Tatin
Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.
Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Rolady schabowe z serem bałkańskim
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Kurczak pieczony w całości
- Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i oliwkami
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Pizza 4 sery
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Wigilijny makowiec
- Indyk ze szparagami
- Ciastka francuskie z jabłkami
- Wegański pasztet z fasoli
- Lody o smaku słonego karmelu
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Gnocchi w sosie z gorgonzoli
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Zupa krem z brokułów z paskami łososia
- Grillowany filet z łososia z salsą z mango, kolendrą, miętą i ryżem basmati
- Makaron z łososiem i awokado
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Hiszpańska pizza
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3199 dni temu
super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję
odpowiedz
3576 dni temu
Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.
odpowiedz
3578 dni temu
jak piec z termoobiegiem?
odpowiedz
4005 dni temu
Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.
odpowiedz
4239 dni temu
Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.
odpowiedz