Tarta z gruszką i gorgonzolą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    76 dni temu
    Mnie tak puszyste nie wyszło, ale w smaku bardzo dobre. Lubię połączenie gorgonzoli z gruszką

    Odpowiedz

  • Hans Hans
    3538 dni temu
    super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3916 dni temu
    Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3917 dni temu
    jak piec z termoobiegiem?

    Odpowiedz

  • Leszczyk Leszczyk
    4344 dni temu
    Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.

    Odpowiedz

  • Castlia Castlia
    4579 dni temu
    Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl