Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Ciasto cynamonowe z jabłkami
Banalnie prosty sposób na ciasto o niebanalnym smaku oraz wyjątkowym zapachu cynamonu, jabłek i prażonych orzechów.
Tarta Tatin
Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.
Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3260 dni temu
super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję
odpowiedz
3638 dni temu
Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.
odpowiedz
3639 dni temu
jak piec z termoobiegiem?
odpowiedz
4066 dni temu
Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.
odpowiedz
4300 dni temu
Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.
odpowiedz