Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
 - Przekąski sylwestrowe
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Piernik świąteczny
 - Boczek pieczony
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Jajka na miękko
 - Sernik pistacjowy
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (6)
123 dni temu
Mnie tak puszyste nie wyszło, ale w smaku bardzo dobre. Lubię połączenie gorgonzoli z gruszką
Odpowiedz
3585 dni temu
super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję
Odpowiedz
3962 dni temu
Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.
Odpowiedz
3964 dni temu
jak piec z termoobiegiem?
Odpowiedz
4390 dni temu
Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.
Odpowiedz
4625 dni temu
Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.
Odpowiedz