Tarta z gruszką i gorgonzolą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonzola i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Hans Hans
    953 dni temu
    super przepis, kolacja jak złoto, dziękuję

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1330 dni temu
    Drogi Gościu, piekąc z termoobiegiem zalecamy zmniejszyć temperaturę o około 10 stopni.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1332 dni temu
    jak piec z termoobiegiem?

    odpowiedz

  • Leszczyk Leszczyk
    1758 dni temu
    Wykorzystam na miłe spotkanie we środę. Jestem pewna że będzie pyszne, to moje smaki i Leszczyka smaki.

    odpowiedz

  • Castlia Castlia
    1993 dni temu
    Dzisiaj zrobilam ta tarte. Mila odmiana, ciekawy smak. Napewno powtorze bo robi sie bardzo szybko. Doslownie zajelo mi to 10 minut.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram