Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Rozgrzej piekarnik do 200 st.C.
Przygotowanie
4 zagłębienia w formie do muffinek smarujemy masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wykładamy zagłębienie w formie do muffinek, tworząc koszyczek.
Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Do środka każdego koszyczka z chleba wkładamy po pół plasterka boczku, usmażone pieczarki i wbijamy po jednym jajku (a najlepiej samym żółtku). Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
Pachnące, wytrawne pieczywo na bazie drożdży. Idealne jako przystawka, dodatek do dań lub imprezowa przekąska.
Grillowane grzanki z serem
Dzieci też mogą polubić dania z grilla, gdy przygotujesz dla nich pyszne grzanki z mozzarellą.
Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.
Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Sałatka gyros
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Sernik krakowski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1635 dni temu
Przepyszne! Robi się dość szybko, ale fakt, jajko było ugotowane. Następnym razem dam jajko na koniec, aby było płynne, ale i tak rewelacja :)
odpowiedz
3970 dni temu
Witam, piekne zdjecie i aby w realu tez tak potrawa wyglądała wydaje mi sie że jajeczko dac na sam koniec na 2-3 minuty - bo niestety zrobilam i miałam gotowane jajko
odpowiedz
1985 dni temu
Dokładnie to samo .... Uwielbiamy jak żółtko rozpływa się a tak zrobiło się na twardo.
4131 dni temu
Mega proste i dobre :) Zrobiłam jako przystawkę na imieniny babci i wszyscy się zajadli, poza tym wygląda oryginalnie i zachęca do zjedzenia ;p Oczekuje więcej takich prostych, nieskomplikowanych przepisów :)
odpowiedz