Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • Rozgrzej piekarnik do 200 st.C.

Przygotowanie

4 zagłębienia w formie do muffinek smarujemy masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wykładamy zagłębienie w formie do muffinek, tworząc koszyczek.

Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.

Do środka każdego koszyczka z chleba wkładamy po pół plasterka boczku, usmażone pieczarki i wbijamy po jednym jajku (a najlepiej samym żółtku). Całość przyprawiamy solą i pieprzem.

Pieczemy 15-20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami

Pachnące, wytrawne pieczywo na bazie drożdży. Idealne jako przystawka, dodatek do dań lub imprezowa przekąska.

Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grillowane grzanki z serem

Dzieci też mogą polubić dania z grilla, gdy przygotujesz dla nich pyszne grzanki z mozzarellą.

Grillowane grzanki z serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach

Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    10 dni temu
    Najpierw podpieklam chleb, wyciągnęłam koszyczki z formy, położyłam do góry nogami by ich spod był chrupki. Potem odwróciłam je tak, że do środka dałam farsz. Niestety jajka wyciekły pod chleb, chleb był już za bardzo spalony a jajka dalej surowe... Do tego miałam wielki problem żeby wyciągnąć je z formy W jedzeniu był problem bo wszystko leciało... Jajka ciekły, chleb na rogach był czarny a na spodzie cały zmiękł i zrobiła się papka która kończyłam jedząc palcami z talerza. Fajny pomysł, ale nie do powtorzenia

    odpowiedz

  • Haskak Haskak
    1838 dni temu
    Przepyszne! Robi się dość szybko, ale fakt, jajko było ugotowane. Następnym razem dam jajko na koniec, aby było płynne, ale i tak rewelacja :)

    odpowiedz

  • Luiza Luiza
    4173 dni temu
    Witam, piekne zdjecie i aby w realu tez tak potrawa wyglądała wydaje mi sie że jajeczko dac na sam koniec na 2-3 minuty - bo niestety zrobilam i miałam gotowane jajko

    odpowiedz

  • K-dwa K-dwa
    2188 dni temu
    Dokładnie to samo .... Uwielbiamy jak żółtko rozpływa się a tak zrobiło się na twardo.
  • Aga Aga
    4334 dni temu
    Mega proste i dobre :) Zrobiłam jako przystawkę na imieniny babci i wszyscy się zajadli, poza tym wygląda oryginalnie i zachęca do zjedzenia ;p Oczekuje więcej takich prostych, nieskomplikowanych przepisów :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!