Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Rozgrzej piekarnik do 200 st.C.
Przygotowanie
4 zagłębienia w formie do muffinek smarujemy masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wykładamy zagłębienie w formie do muffinek, tworząc koszyczek.
Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Do środka każdego koszyczka z chleba wkładamy po pół plasterka boczku, usmażone pieczarki i wbijamy po jednym jajku (a najlepiej samym żółtku). Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
Pachnące, wytrawne pieczywo na bazie drożdży. Idealne jako przystawka, dodatek do dań lub imprezowa przekąska.
Grillowane grzanki z serem
Dzieci też mogą polubić dania z grilla, gdy przygotujesz dla nich pyszne grzanki z mozzarellą.
Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.
Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron tagliatelle z pieczonymi pieczarkami
- Aglio e olio w wersji fit
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Trufle z wróżbą
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Zielone falafele z sosem tahini
- Ciastka pisanki
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Wegańskie hot dogi lodowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1615 dni temu
Przepyszne! Robi się dość szybko, ale fakt, jajko było ugotowane. Następnym razem dam jajko na koniec, aby było płynne, ale i tak rewelacja :)
odpowiedz
3950 dni temu
Witam, piekne zdjecie i aby w realu tez tak potrawa wyglądała wydaje mi sie że jajeczko dac na sam koniec na 2-3 minuty - bo niestety zrobilam i miałam gotowane jajko
odpowiedz
1965 dni temu
Dokładnie to samo .... Uwielbiamy jak żółtko rozpływa się a tak zrobiło się na twardo.
4110 dni temu
Mega proste i dobre :) Zrobiłam jako przystawkę na imieniny babci i wszyscy się zajadli, poza tym wygląda oryginalnie i zachęca do zjedzenia ;p Oczekuje więcej takich prostych, nieskomplikowanych przepisów :)
odpowiedz