Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • Rozgrzej piekarnik do 200 st.C.

Przygotowanie

4 zagłębienia w formie do muffinek smarujemy masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wykładamy zagłębienie w formie do muffinek, tworząc koszyczek.

Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.

Do środka każdego koszyczka z chleba wkładamy po pół plasterka boczku, usmażone pieczarki i wbijamy po jednym jajku (a najlepiej samym żółtku). Całość przyprawiamy solą i pieprzem.

Pieczemy 15-20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Luiza Luiza
    1484 dni temu
    Witam, piekne zdjecie i aby w realu tez tak potrawa wyglądała wydaje mi sie że jajeczko dac na sam koniec na 2-3 minuty - bo niestety zrobilam i miałam gotowane jajko

    odpowiedz

  • Aga Aga
    1644 dni temu
    Mega proste i dobre :) Zrobiłam jako przystawkę na imieniny babci i wszyscy się zajadli, poza tym wygląda oryginalnie i zachęca do zjedzenia ;p Oczekuje więcej takich prostych, nieskomplikowanych przepisów :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram