
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Rozgrzej piekarnik do 200 st.C.
Przygotowanie
4 zagłębienia w formie do muffinek smarujemy masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wykładamy zagłębienie w formie do muffinek, tworząc koszyczek.
Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Do środka każdego koszyczka z chleba wkładamy po pół plasterka boczku, usmażone pieczarki i wbijamy po jednym jajku (a najlepiej samym żółtku). Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
Pachnące, wytrawne pieczywo na bazie drożdży. Idealne jako przystawka, dodatek do dań lub imprezowa przekąska.

Grillowane grzanki z serem
Dzieci też mogą polubić dania z grilla, gdy przygotujesz dla nich pyszne grzanki z mozzarellą.

Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.

Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
10 dni temu
Najpierw podpieklam chleb, wyciągnęłam koszyczki z formy, położyłam do góry nogami by ich spod był chrupki. Potem odwróciłam je tak, że do środka dałam farsz. Niestety jajka wyciekły pod chleb, chleb był już za bardzo spalony a jajka dalej surowe... Do tego miałam wielki problem żeby wyciągnąć je z formy W jedzeniu był problem bo wszystko leciało... Jajka ciekły, chleb na rogach był czarny a na spodzie cały zmiękł i zrobiła się papka która kończyłam jedząc palcami z talerza. Fajny pomysł, ale nie do powtorzenia
odpowiedz
1838 dni temu
Przepyszne! Robi się dość szybko, ale fakt, jajko było ugotowane. Następnym razem dam jajko na koniec, aby było płynne, ale i tak rewelacja :)
odpowiedz
4173 dni temu
Witam, piekne zdjecie i aby w realu tez tak potrawa wyglądała wydaje mi sie że jajeczko dac na sam koniec na 2-3 minuty - bo niestety zrobilam i miałam gotowane jajko
odpowiedz
2188 dni temu
Dokładnie to samo .... Uwielbiamy jak żółtko rozpływa się a tak zrobiło się na twardo.
4334 dni temu
Mega proste i dobre :) Zrobiłam jako przystawkę na imieniny babci i wszyscy się zajadli, poza tym wygląda oryginalnie i zachęca do zjedzenia ;p Oczekuje więcej takich prostych, nieskomplikowanych przepisów :)
odpowiedz