
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Tapenada czarna
Oliwki, kapary, filety, czosnek, pieprz oraz pietruszkę miksujemy w blenderze na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało ostra lub słona, doprawiamy.
Tapenada zielona
Pastę z zielonych oliwek przygotować identycznie, jak z czarnych – miksując wszystkie składniki.
Bagietkę kroimy na kromki, każdą smarujemy niewielką ilością masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. z opcją grill i pieczemy, aż kromki się ładnie zarumienią.
Wyjmujemy, na lekko ostudzone nakładamy pastę oliwkową.
Jak podawać
Podawać z pastą oliwkową
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
4129 dni temu
Pasta wyszła mega słona, ale z grzanką jest lepiej. Może plaster pomidora pomoże? :)
Odpowiedz
1004 dni temu
to pewnie przez anchois
4594 dni temu
Pasta jest dość słona, ale dobra. Można dodać coś co przełamie ten mocno słony smak.
Odpowiedz
4606 dni temu
Grzanki są naprawdę pyszne ,ja robię je na bagietkach z Lidla,wychodzą naprawdę pyszne:)
Odpowiedz