Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Tapenada czarna
Oliwki, kapary, filety, czosnek, pieprz oraz pietruszkę miksujemy w blenderze na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało ostra lub słona, doprawiamy.
Tapenada zielona
Pastę z zielonych oliwek przygotować identycznie, jak z czarnych – miksując wszystkie składniki.
Bagietkę kroimy na kromki, każdą smarujemy niewielką ilością masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. z opcją grill i pieczemy, aż kromki się ładnie zarumienią.
Wyjmujemy, na lekko ostudzone nakładamy pastę oliwkową.
Jak podawać
Podawać z pastą oliwkową
Zobacz podobne
przepisy
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!
Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Czekoladowy tort orzechowo-jabłkowy
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Tatar na dwa sposoby
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Panini na dwa sposoby – przepis
- Magdalenki na 2 sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa fasolowa
- Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
- Masło orzechowe
- Tumbet
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Ekspresowe bułeczki śniadaniowe
- Jabłkowy chutney z piwem
- Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Gyros z jagnięciny z chlebkiem pita
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Trifle makaronikowe
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Smażone ziemniaki z warzywami z sosem balsamico
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pesto z kolendry
- Pesto z rukoli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3802 dni temu
Pasta wyszła mega słona, ale z grzanką jest lepiej. Może plaster pomidora pomoże? :)
odpowiedz
677 dni temu
to pewnie przez anchois
4266 dni temu
Pasta jest dość słona, ale dobra. Można dodać coś co przełamie ten mocno słony smak.
odpowiedz
4279 dni temu
Grzanki są naprawdę pyszne ,ja robię je na bagietkach z Lidla,wychodzą naprawdę pyszne:)
odpowiedz