Grzanki z czarną i zieloną tapenadą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Tapenada czarna

Oliwki, kapary, filety, czosnek, pieprz oraz pietruszkę miksujemy w blenderze na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało ostra lub słona, doprawiamy.

Tapenada zielona

Pastę z zielonych oliwek przygotować identycznie, jak z czarnych – miksując wszystkie składniki.

Bagietkę kroimy na kromki, każdą smarujemy niewielką ilością masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. z opcją grill i pieczemy, aż kromki się ładnie zarumienią.
Wyjmujemy, na lekko ostudzone nakładamy pastę oliwkową.

Jak podawać

Podawać z pastą oliwkową

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Paula Paula
    1629 dni temu
    Pasta wyszła mega słona, ale z grzanką jest lepiej. Może plaster pomidora pomoże? :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2093 dni temu
    Pasta jest dość słona, ale dobra. Można dodać coś co przełamie ten mocno słony smak.

    odpowiedz

  • Ola Ola
    2106 dni temu
    Grzanki są naprawdę pyszne ,ja robię je na bagietkach z Lidla,wychodzą naprawdę pyszne:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram