![Zapiekane roladki z tortilli Zapiekane roladki z tortilli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/289fb3417f62-0f63e4afec-KW_44_zapiekane_roladki_z_tortilli_S_144037_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 220°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWY
Jogurt naturalny i obie musztardy przekładamy do miseczki i mieszamy do połączenia składników. Następnie sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie sery trzemy na tarce i mieszamy razem. Salami i szynkę kroimy w drobne paseczki.
KROK 3: FORMUJEMY ROLADKI
Na płatach tortilli rozsmarowujemy odrobinę sosu, posypujemy mieszanką serów oraz pokrojonymi wędlinami. Tortille zawijamy, tworząc ścisłe roladki. W roladki wbijamy wykałaczki co 3 cm, a następnie kroimy je pomiędzy wykałaczkami, tworząc mniejsze kawałki.
KROK 4: PIECZEMY ROLADKI
Kawałki tortilli układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 5 minut. Gdy brzegi tortilli zaczną się rumienić, wyjmujemy i przekładamy na talerz.
KROK 5: PODAJEMY ROLADKI
Roladki podajemy jeszcze ciepłe. Pozostały sos przekładamy do małej miseczki i wykorzystujemy jako dip.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.
![Tortilla z Chorizo i serem Manchego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/477aa0e76130-fdacc8f13c-KW_31_Pascal_danie.webp)
Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!
![Roladki z cukinii](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3d2f9431171f-ba3ed86de3-Roladki-z-cukinii_960x540.webp)
Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!
![Roladki z bakłażana z fetą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e2714026fceb-6babf3e498-Roladki-z-baklazana-z-feta-960x540.webp)
Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!
![Tortilla z kurczakiem i guacamole](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/51cb09cd3b42-50898ff236-OKRASA_Quesedillas_KW-19_12602_S_109388_RGB_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z bakłażana z fetą
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Francuskie paluchy z pesto
- Kabanosy w cieście
- Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Kaczka orientalna w tortilli
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Sałatka z warzywami i makaronem z sosem pistacjowym
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Focaccia na desce serów i wędlin
- Wegański tatar
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Ciasto z profiterolkami
- Twarożek tofu z warzywami
- Miniomlety pomidorowe
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Serniczkowe zajączki
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
Komentarze (10)
2644 dni temu
Czy roladki można podawać na zimno i jeśli tak to czy będą równie smaczne?
odpowiedz
2640 dni temu
Tak, roladki będą również smaczne na zimno :)
3497 dni temu
ja uwielbiam ta przekaske i robie ja bardzo często zamiast tego sosu musztardowego mieszam musztardę sarepska majonez i ketchup pyyychhhaa :)
odpowiedz
3498 dni temu
wypróbowałam na imprezę i nie było tragedii ale bez rewelacji szczególnie sos z musztardy francuskiej specyficzne ziarenka do przegryzania i trochę zbyt słony smak
odpowiedz
3507 dni temu
Agnieszko, jeśli nie przepadasz za musztardą - dodaj jej mniej albo wykorzystaj łagodną musztardę.
odpowiedz
3508 dni temu
Czy smak musztardy bardzo dominuję w tym daniu? Ew. czy można zastąpić musztardę czymś innym ? Nie bardzo za nią przepadam
odpowiedz
3819 dni temu
Roladki świetne - szybkie i łatwe przygotowanie - polecam :)
odpowiedz
3891 dni temu
Przepis bardzo fajny. Roladki pyszne. Ja jednak aby złagodzić mocno musztardowy smak sosu dodałam do niego ketchupu.
odpowiedz
3917 dni temu
Kasiu, jeśli masz inne, równie ciekawe pomysły, koniecznie się nimi z nami podziel! :)
odpowiedz
3921 dni temu
Zawsze zastanawiałam się co można jeszcze przygotwac z placków tortilla,a tu taki fajny przepis,z pewnością wypróbuję.
odpowiedz