zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • patelnię do naleśników
  • blender ręczny
  • rózgę kuchenną
  • silikonową szpatułkę

Krok 1: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA

Napój migdałowy łączymy w wysokim naczyniu z jajkami i olejem kokosowym.

Krok 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA

Dodajemy sól i mąkę. Mieszamy, a następnie miksujemy wszystkie składniki na gładką, jednolitą masę. Dodajemy miód, mieszamy.

Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 15 minut.

Krok 3: SMAŻYMY I PODAJEMY NALEŚNIKI

Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym. Każdy naleśnik polewamy miodem. Na połowie placka układamy maliny, które również skrapiamy odrobiną miodu.

Naleśniki składamy na pół. Dekorujemy z wierzchu świeżymi malinami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram