
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię do naleśników
- blender ręczny
- rózgę kuchenną
- silikonową szpatułkę
Krok 1: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA
Napój migdałowy łączymy w wysokim naczyniu z jajkami i olejem kokosowym.
Krok 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA
Dodajemy sól i mąkę. Mieszamy, a następnie miksujemy wszystkie składniki na gładką, jednolitą masę. Dodajemy miód, mieszamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 15 minut.
Krok 3: SMAŻYMY I PODAJEMY NALEŚNIKI
Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym. Każdy naleśnik polewamy miodem. Na połowie placka układamy maliny, które również skrapiamy odrobiną miodu.
Naleśniki składamy na pół. Dekorujemy z wierzchu świeżymi malinami i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie naleśniki z borówkami
Kinga przygotowała kolejny wegański przepis – tym razem na naleśniki! Smakują wyśmienicie z kremem waniliowym na bazie nerkowców i słodkimi borówkami!

Naleśniki à la Raffaello
Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!

Naleśniki z syropem kawowym
Na śniadanie, lunch, deser! Wypróbuj przepis Okrasy na naleśniki z syropem kawowym!

Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
Świeże i orzeźwiające danie Karola Okrasy - naleśniki o kokosowym smaku z sałatką truskawkowo-ogórkową!

Komentarze (0)