Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
KROK 1: PIECZEMY MUSLI Z PRZYPRAWAMI
Mieszankę studencką i płatki owsiane mieszamy z miodem i olejem rzepakowym i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez 20-25 minut, aż będą chrupiące. W trakcie pieczenia obracamy na drugą stronę. Studzimy.
KROK 2: DUSIMY RABARBAR Z CUKREM
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wyjmujemy z niej nasiona (skórkę zachowujemy). Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na gorącym maśle przez 1 minutę. Dodajemy kilka łyżek wody, miąższ wanilii, 50 g cukru i dusimy do miękkości, cały czas mieszając. W razie potrzeby dodajemy większą ilość cukru. Studzimy.
KROK 3: UKŁADAMY WSZYSTKIE WARSTWY
Rabarbar, chrupiące musli i jogurt układamy warstwami w małych szklankach, wierzch posypujemy odrobiną musli. Truskawki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki, laskę wanilii kroimy na kawałki. Ozdabiamy nimi gotowe desery. Podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Pieczone jabłka
Prosty sposób na małe co nieco. Miąższ pieczonego jabłka rozpływa się w ustach, a bakaliowy farsz daje przyjemną słodycz.
Kanapka z suszonymi owocami
Pomysł na oryginalne śniadanie? Chrupiące świeże bułeczki z delikatnym kremowym twarożkiem, miodem i suszonymi owocami.
3 sposoby na jesienne śniadanie
Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Jajka po rosyjsku
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Racuchy z jabłkami
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Masło truskawkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Czekoladowe nicecream
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Palia w cytrynach
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Wegańska ryba po grecku
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie
- Kawa po portugalsku
- Omlet cesarski
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Ciasto z profiterolkami
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2735 dni temu
mix sałat? Ale jakże to?!
odpowiedz
2733 dni temu
Karolino, rzeczywiście wkradł się nam błąd :) Teraz powinno być wszystko jasne!