Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C

KROK 1: PIECZEMY MUSLI Z PRZYPRAWAMI

Mieszankę studencką i płatki owsiane mieszamy z miodem i olejem rzepakowym i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez 20-25 minut, aż będą chrupiące. W trakcie pieczenia obracamy na drugą stronę. Studzimy.

KROK 2: DUSIMY RABARBAR Z CUKREM

Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wyjmujemy z niej nasiona (skórkę zachowujemy). Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na gorącym maśle przez 1 minutę. Dodajemy kilka łyżek wody, miąższ wanilii, 50 g cukru i dusimy do miękkości, cały czas mieszając. W razie potrzeby dodajemy większą ilość cukru. Studzimy.

KROK 3: UKŁADAMY WSZYSTKIE WARSTWY

Rabarbar, chrupiące musli i jogurt układamy warstwami w małych szklankach, wierzch posypujemy odrobiną musli. Truskawki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki, laskę wanilii kroimy na kawałki. Ozdabiamy nimi gotowe desery. Podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Karolina Karolina
    2537 dni temu
    mix sałat? Ale jakże to?!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2535 dni temu
    Karolino, rzeczywiście wkradł się nam błąd :) Teraz powinno być wszystko jasne!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!