
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
KROK 1: PIECZEMY MUSLI Z PRZYPRAWAMI
Mieszankę studencką i płatki owsiane mieszamy z miodem i olejem rzepakowym i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C przez 20-25 minut, aż będą chrupiące. W trakcie pieczenia obracamy na drugą stronę. Studzimy.
KROK 2: DUSIMY RABARBAR Z CUKREM
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wyjmujemy z niej nasiona (skórkę zachowujemy). Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na gorącym maśle przez 1 minutę. Dodajemy kilka łyżek wody, miąższ wanilii, 50 g cukru i dusimy do miękkości, cały czas mieszając. W razie potrzeby dodajemy większą ilość cukru. Studzimy.
KROK 3: UKŁADAMY WSZYSTKIE WARSTWY
Rabarbar, chrupiące musli i jogurt układamy warstwami w małych szklankach, wierzch posypujemy odrobiną musli. Truskawki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki, laskę wanilii kroimy na kawałki. Ozdabiamy nimi gotowe desery. Podajemy.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sernik pistacjowy
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3080 dni temu
mix sałat? Ale jakże to?!
Odpowiedz
3079 dni temu
Karolino, rzeczywiście wkradł się nam błąd :) Teraz powinno być wszystko jasne!