
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ścinamy górną część jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy. Z jabłek usuwamy środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).
Do miski przekładamy musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę, mieszamy.
Nadziewamy jabłka farszem, przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp. 165°C (termoobieg). Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Kutia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3914 dni temu
bardzo dobre jak zrobiłam
Odpowiedz
3935 dni temu
Najlepsze pieczone jabłka to Szara Reneta lub inne Renety .Przepis na pieczone jabłka mam od mamy. Wycinam kapelusz z góry ok 1 cm wydrążam mało tak żeby zmieścić miód, rodzynki dodaję cynamon, imbir wszystko po trochę. Piekę ok 15- 20 min 160-180 C ,Te jabłka są winne ich skórka pięknie trzyma upieczony środek jabłka i są b smaczne. Smacznego
Odpowiedz