Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ścinamy górną część jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy. Z jabłek usuwamy środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).
Do miski przekładamy musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę, mieszamy.
Nadziewamy jabłka farszem, przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp. 165°C (termoobieg). Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Niegdyś były bardzo popularne. Warto przypomnieć sobie ich smak, bo to wspaniałe słodkie danie dla dużych i małych.
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
Owocowy Pie
Słodki placek z jabłkami, brzoskwiniami i pomarańczami – przebój kuchni amerykańskiej w lekko odmienionym wydaniu.
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
- Camembert z grilla
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Kurczak pieczony w całości
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
- Kurczak z farszem orzechowym i śliwkami
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
- Wegańskie burrito z fasolą
- Makowiec z jabłkami
- Kawowe cinnamon rolls
- Wielkanocne cake pops: ciastka na patyku
Komentarze (2)
3347 dni temu
bardzo dobre jak zrobiłam
odpowiedz
3368 dni temu
Najlepsze pieczone jabłka to Szara Reneta lub inne Renety .Przepis na pieczone jabłka mam od mamy. Wycinam kapelusz z góry ok 1 cm wydrążam mało tak żeby zmieścić miód, rodzynki dodaję cynamon, imbir wszystko po trochę. Piekę ok 15- 20 min 160-180 C ,Te jabłka są winne ich skórka pięknie trzyma upieczony środek jabłka i są b smaczne. Smacznego
odpowiedz