
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ścinamy górną część jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy. Z jabłek usuwamy środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).
Do miski przekładamy musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę, mieszamy.
Nadziewamy jabłka farszem, przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp. 165°C (termoobieg). Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Niegdyś były bardzo popularne. Warto przypomnieć sobie ich smak, bo to wspaniałe słodkie danie dla dużych i małych.

Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.

Owocowy Pie
Słodki placek z jabłkami, brzoskwiniami i pomarańczami – przebój kuchni amerykańskiej w lekko odmienionym wydaniu.

Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!

Zobacz przepisy
na święta
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Mazurek czekoladowy
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3717 dni temu
bardzo dobre jak zrobiłam
odpowiedz
3738 dni temu
Najlepsze pieczone jabłka to Szara Reneta lub inne Renety .Przepis na pieczone jabłka mam od mamy. Wycinam kapelusz z góry ok 1 cm wydrążam mało tak żeby zmieścić miód, rodzynki dodaję cynamon, imbir wszystko po trochę. Piekę ok 15- 20 min 160-180 C ,Te jabłka są winne ich skórka pięknie trzyma upieczony środek jabłka i są b smaczne. Smacznego
odpowiedz