Pieczone jabłka

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ścinamy górną część jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy. Z jabłek usuwamy środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).

Do miski przekładamy musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę, mieszamy.

Nadziewamy jabłka farszem, przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp. 165°C (termoobieg). Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3584 dni temu
    bardzo dobre jak zrobiłam

    odpowiedz

  • Betty Betty
    3605 dni temu
    Najlepsze pieczone jabłka to Szara Reneta lub inne Renety .Przepis na pieczone jabłka mam od mamy. Wycinam kapelusz z góry ok 1 cm wydrążam mało tak żeby zmieścić miód, rodzynki dodaję cynamon, imbir wszystko po trochę. Piekę ok 15- 20 min 160-180 C ,Te jabłka są winne ich skórka pięknie trzyma upieczony środek jabłka i są b smaczne. Smacznego

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!