Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- 2 słoiki o pojemności 300 g
- piekarnik rozgrzany do temperatury 120-130°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI
Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały w słupkach i pokruszone orzechy włoskie.
KROK 2: ROZPUSZCZAMY MIÓD I OLEJ KOKOSOWY
Miód i olej kokosowy wkładamy do rondelka i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuszczą.
KROK 3: ŁĄCZYMY MOKRE I SUCHE SKŁADNIKI
Rozpuszczone składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy, aby się dobrze połączymy. Przesypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 4: PIECZEMY GRANOLĘ
Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut. Co pewien czas mieszamy.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY DESER CHIA
Do każdego słoika wlewamy ok. 100 ml napoju sojowego waniliowego i dodajemy po 1 łyżce nasion chia, mieszamy. Słoiki wstawiamy do lodówki na około 2 godziny lub na całą noc (ziarenka muszą wciągnąć cały napój).
KROK 6: STUDZIMY GRANOLĘ
Gotową granolę wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie przesypujemy do pojemnika.
KROK 7: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Z lodówki wyciągamy schłodzone desery. Do każdego słoika wsypujemy około 2 łyżkek granoli, a następnie dodajemy 1,5 łyżki jogurtu kokosowego. Na wierzchu układamy ulubione owoce, np. maliny, borówki i jeżyny.
Zobacz podobne
przepisy
Desery o hiszpańskich korzeniach
Spróbuj hiszpańskich słodkości w formie kremowego flanu lub pachnących pomarańczą krążków z Saragossy.
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
Desery z dodatkiem wina
Szukasz przepisu na winne gruszki lub zastanawiasz się jakie wino podać do ulubionego deseru? Z tego artykułu dowiesz się wszystkiego na temat połączeń win i wszelkiego rodzaju słodkości!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
- Ogórki w stylu kozackim
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Różowy makaron z burakami
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sok z buraka – szybki przepis
- Ognisty kebab z marynowaną papryką i pitą
- Kasza gryczana z podsmażaną marchewką
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Lodowe babeczki
- Tapas z salchichón
- Sos słodko-kwaśny
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Wegański awokado burger
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)