Deser gruszkowo-malinowy

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • kuchenkę mikrofalową

Przygotowanie galaretki

Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy, aż napęcznieje, a następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.

Maliny miksujemy, dodajemy cukier oraz rozpuszczoną żelatynę (żelatynę dodajemy etapami, sprawdź nasz trik ). 3/4 galaretki przelewamy do kieliszków i chłodzimy 45 minut w lodówce (pozostałą galaretką wykończymy deser).

Przygotowanie musu gruszkowego

Gruszki myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. 2 gruszki miksujemy, pozostałe 2 kroimy w drobną kostkę. Śmietankę ubijamy i łączymy z mascarpone, cukrem pudrem i gruszkowym purée. Żelatynę namaczamy w wodzie, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i dodajemy do masy. Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Przekładamy mus do kieliszków i chłodzimy w lodówce 20 minut. Zalewamy deser pozostałą galaretką malinową (1/4) i ponownie chłodzimy.

Wierzch deserów dekorujemy plasterkami gruszki i świeżymi borówkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    3309 dni temu
    Świetny!! Polecam!!:)

    odpowiedz

  • wiki słodka wiki słodka
    3333 dni temu
    pychota robiłam najleprzy deser

    odpowiedz

  • Moniaa Moniaa
    3361 dni temu
    Pychota 😀

    odpowiedz

  • Weronika Weronika
    3362 dni temu
    Jest przecudny

    odpowiedz

  • zunowak1@spoko.pl [email protected]
    3385 dni temu
    pyszne, najlepszy deser świata...

    odpowiedz

  • szymon billewicz szymon billewicz
    3391 dni temu
    mniAM!!smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!