Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- kuchenkę mikrofalową
Przygotowanie galaretki
Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy, aż napęcznieje, a następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Maliny miksujemy, dodajemy cukier oraz rozpuszczoną żelatynę (żelatynę dodajemy etapami, sprawdź nasz trik ). 3/4 galaretki przelewamy do kieliszków i chłodzimy 45 minut w lodówce (pozostałą galaretką wykończymy deser).
Przygotowanie musu gruszkowego
Gruszki myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. 2 gruszki miksujemy, pozostałe 2 kroimy w drobną kostkę. Śmietankę ubijamy i łączymy z mascarpone, cukrem pudrem i gruszkowym purée. Żelatynę namaczamy w wodzie, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i dodajemy do masy. Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Przekładamy mus do kieliszków i chłodzimy w lodówce 20 minut. Zalewamy deser pozostałą galaretką malinową (1/4) i ponownie chłodzimy.
Wierzch deserów dekorujemy plasterkami gruszki i świeżymi borówkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (7)
286 dni temu
Mi wyszedł pyszny, dałam tylko połowę mniej cukru do musu, starczyło mi na 6 salaterek. Niestety tej galaretki malinowej wychodzi bardzo mało więc lepiej zrobić podwójną porcję. Te kawałki gruszek w deserze myślę że byłyby lepsze usmażone na maśle bo surowe są nijakie.
Odpowiedz
3693 dni temu
Świetny!! Polecam!!:)
Odpowiedz
3717 dni temu
pychota robiłam najleprzy deser
Odpowiedz
3745 dni temu
Pychota 😀
Odpowiedz
3746 dni temu
Jest przecudny
Odpowiedz
3768 dni temu
pyszne, najlepszy deser świata...
Odpowiedz
3775 dni temu
mniAM!!smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz