Deser gruszkowo-malinowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie galaretki

Maliny miksujemy, dodajemy cukier oraz rozpuszczoną w mikrofalówce lub kąpieli wodnej żelatynę (żelatynę dodajemy etapami, sprawdź nasz trik ). 3/4 galaretki przelewamy do kieliszków i chłodzimy 45 minut w lodówce (pozostałą galaretką wykończymy deser).

Przygotowanie musu gruszkowego

2 gruszki miksujemy, pozostałe 2 kroimy w drobną kostkę. Śmietankę ubijamy i łączymy z mascarpone, cukrem pudrem i gruszkowym purée. Do masy dodajemy stopniowo rozpuszczoną w mikrofalówce lub kąpieli wodnej żelatynę oraz pokrojone w kostkę gruszki. Przekładamy mus do kieliszków i chłodzimy w lodówce 20 minut. Zalewamy deser pozostałą galaretką malinową (1/4) i ponownie chłodzimy.

Wierzch deserów dekorujemy plasterkami gruszki i świeżymi borówkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    883 dni temu
    Świetny!! Polecam!!:)

    odpowiedz

  • wiki słodka wiki słodka
    907 dni temu
    pychota robiłam najleprzy deser

    odpowiedz

  • Moniaa Moniaa
    936 dni temu
    Pychota 😀

    odpowiedz

  • Weronika Weronika
    937 dni temu
    Jest przecudny

    odpowiedz

  • zunowak1@spoko.pl zunowak1@spoko.pl
    959 dni temu
    pyszne, najlepszy deser świata...

    odpowiedz

  • szymon billewicz szymon billewicz
    966 dni temu
    mniAM!!smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram