Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- kuchenkę mikrofalową
Przygotowanie galaretki
Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy, aż napęcznieje, a następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Maliny miksujemy, dodajemy cukier oraz rozpuszczoną żelatynę (żelatynę dodajemy etapami, sprawdź nasz trik ). 3/4 galaretki przelewamy do kieliszków i chłodzimy 45 minut w lodówce (pozostałą galaretką wykończymy deser).
Przygotowanie musu gruszkowego
Gruszki myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. 2 gruszki miksujemy, pozostałe 2 kroimy w drobną kostkę. Śmietankę ubijamy i łączymy z mascarpone, cukrem pudrem i gruszkowym purée. Żelatynę namaczamy w wodzie, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i dodajemy do masy. Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Przekładamy mus do kieliszków i chłodzimy w lodówce 20 minut. Zalewamy deser pozostałą galaretką malinową (1/4) i ponownie chłodzimy.
Wierzch deserów dekorujemy plasterkami gruszki i świeżymi borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
Łatwy w przygotowaniu i niezwykle efektowny – taki jest deser z tego przepisu. Elegancko podane gruszki zachwycą każdego!
Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.
Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
Powiedz „kocham” za pomocą deseru! Wyjątkowe ciasteczka z owocami są na to idealnym sposobem. Smakują wspaniale!
Tarta szpinakowo-borówkowa
Niezwykłe połączenie szpinaku i borówek! Spróbuj nietypowego zielonego ciasta z owocami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Świąteczne galaretki
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
- Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
- Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Owsianka z musem jabłkowym
- Tarta „Malinowa chmurka”
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Mrożony jogurt z owocami
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Syrop imbirowy
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Strogonow po wegetariańsku
- Sałatka fitness
- Smażona ryba na purée z groszku
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Pulpety w sosie własnym
- Barszcz z uszkami
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3350 dni temu
Świetny!! Polecam!!:)
odpowiedz
3374 dni temu
pychota robiłam najleprzy deser
odpowiedz
3402 dni temu
Pychota 😀
odpowiedz
3403 dni temu
Jest przecudny
odpowiedz
3426 dni temu
pyszne, najlepszy deser świata...
odpowiedz
3432 dni temu
mniAM!!smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz