zobacz film Tarta szpinakowo-borówkowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ciasto szpinakowe

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, dodajemy olej, masło (niegorące), szpinak, sok z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia. Foremkę (o średnicy 22 cm) smarujemy masłem, oprószamy mąką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy 16-20 minut w temperaturze 170°C (termoobieg).

Upieczone ciasto od razu wyjmujemy z foremki i układamy na papierze do pieczenia spodem do góry, studzimy.

Żel

Łączymy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Studzimy.

Biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Spód smarujemy konfiturą truskawkową, przykrywamy górą i ponownie smarujemy konfiturą. Borówki skrapiamy chłodnym żelem i układamy na biszkopcie.

Żelujemy (np. pędzlem) ponownie owoce oraz cały torcik i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dekorujemy listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    936 dni temu
    Proszę o zmodyfikowanie opcji drukowania, bo przepis drukuje się na 3 stronach, bardzo dużą czcionką.Może udałoby się zmieścić na 1 stronie. Kopiowanie do edytora tekstu jest nie wygodne.Skoro jest opcja drukuj..... Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1007 dni temu
    Drogi Gościu, forma ma średnicę 22 cm.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1007 dni temu
    Na jakiej wielkości formę jest ilość ciasta w przepisie?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1039 dni temu
    Pyszne polecam ☺

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1041 dni temu
    Ajo, jeśli próbowałeś / łaś podziel się wrażeniami.

    odpowiedz

  • Ajo Ajo
    1041 dni temu
    Ciekawe czy pomysłodawca sam spróbował?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram