Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Torty i torciki! Kremy, desery i masy! Ślinka cieknie na widok tych wszystkich wspaniałości na bazie bitej śmietany! By jednak śmietanowe słodycze prezentowały się apetycznie i nie rozpływały się pod wpływem temperatury pokojowej, trzeba je odpowiednio utrwalić za pomocą żelatyny. Dzięki temu letnia karpatka z bitą śmietaną i borówkami przetrwa nawet przyjęcie podczas słonecznego dnia.
By jednak w kremie nie zrobiły się grudki, należy zastosować pewien trik związany z dodawaniem żelatyny do śmietany. Jaki? O tym opowie Wam Paweł, który zademonstruje, w jaki sposób należy łączyć ze sobą wszystkie składniki śmietanowego kremu. Obejrzyjcie!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
Trwa ładowanie komentarzy