zobacz film torty

Torty i torciki! Kremy, desery i masy! Ślinka cieknie na widok tych wszystkich wspaniałości na bazie bitej śmietany! By jednak śmietanowe słodycze prezentowały się apetycznie i nie rozpływały się pod wpływem temperatury pokojowej, trzeba je odpowiednio utrwalić za pomocą żelatyny. Dzięki temu letnia karpatka z bitą śmietaną i borówkami przetrwa nawet przyjęcie podczas słonecznego dnia.

By jednak w kremie nie zrobiły się grudki, należy zastosować pewien trik związany z dodawaniem żelatyny do śmietany. Jaki? O tym opowie Wam Paweł, który zademonstruje, w jaki sposób należy łączyć ze sobą wszystkie składniki śmietanowego kremu. Obejrzyjcie!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram