Śniadania - Gofry - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Gofry churros
Czas na wyśmienitą, słodką przekąskę! Mamy dla Ciebie przepis na pełne aromatu, dzięki posypce z cynamonu i cukru – gofry churros. Miękkie ciasto w środku i chrupiący wierzch z pewnością zasmakują Twoim domownikom lub gościom!
Gofry owsiane
Gofry z płatków owsianych? Z przepisem Kingi i pomocą termorobota MC Smart to możliwe! Wypróbuj ten przepis i rozsmakuj się w chrupiących i ciepłych śniadaniach na słodko.
Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Wytrawne gofry? Czemu nie! Polecamy zwłaszcza takie z dodatkiem szpinaku, podane z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem. Koniecznie wypróbujcie ten pomysł na śniadanie!
Gofrowe kanapki z francuskimi serami
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie lub kolację? Wypróbuj przepis na gofrowe kanapki z francuskimi serami! To pyszne i aromatyczne danie, które urozmaici niejeden posiłek.
Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie? Wypróbuj przepis na chaffle, czyli wytrawnego gofra z jajka i sera cheddar. W połączeniu z aromatyczną zieloną pastą i świeżymi warzywami danie to będzie śniadaniowym hitem!
Kanapka z gofrów
Zupełnie inna odsłona gofrów. Tym razem Kinga przygotowała je na słono, z pysznym serem Carré de l'Est, wędzonym boczkiem i smażonymi pieczarkami. Koniecznie wypróbuj ten wyjątkowy przepis!
Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
Kanapki od serca to te, które przygotujesz od podstaw! Te wg przepisu Kingi powstają na bazie wegańskich gofrów z pysznymi dodatkami: marynowaną cebulką i serkiem labneh!
Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!
Amerykańskie gofry
Są puszyste, słodkie i tak smaczne, że chce się je jeść… na okrągło! Wypróbuj przepis Pawła na gofry w stylu amerykańskim z syropem klonowym i malinami!
Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
Wytrawne bubble waffles to świetny pomysł na lunch lub niecodzienne śniadanie! Jajko, świeże warzywa i oliwki zawinięte w gofrowy rożek to połączenie, które pokochasz!
Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!
Gofry z kokosową śmietanką
Słodka wariacja na temat smaków i struktur z miodowo-cynamonową nutą – takie gofry możesz przygotować według przepisu Darii. Zobacz, jak sprawdzą się w roli przekąski!
Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry!
Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Zwróćcie uwagę szczególnie na przepis prezentujący przygotowanie gofrów na dwa sposoby. Dzięki niemu poznacie dwie receptury gofrów – tradycyjnych i drożdżowych, czyli belgijskich. Te drugie, przyrządzane z rozczynu drożdżowego, w porównaniu do tradycyjnych gofrów są niekształtne i o wiele bardziej puszyste. Gofry przygotowane według jednego i drugiego przepisu są jednak tak chrupiące, że musicie wypróbować obie receptury i wybrać swoją ulubioną.
Pamiętajcie też o pozostałych przepisach na gofry, które znajdziecie w Kuchni Lidla. Oto one:
- gofry z kokosową śmietanką
- gofry wytrawne z warzywami
- naked cake z gofrów orzechowych
- gofry bananowe z polewą czekoladową
- kokosowe gofry z sosem mango
- gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
- gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Gofry wegańskie – sprawdź, jak je przyrządzić
Kuchnia Lidla pokaże wam również, jak zrobić gofry wegańskie bez użycia mleka krowiego i oczywiście bez jajek. Zamiast tych składników dodajecie do ciasta mleko migdałowe lub sojowe oraz siemię lniane wymieszane z wodą albo po prostu mąkę ziemniaczaną. Do przyrządzenia wegańskich gofrów możecie wykorzystać dowolną mąkę. Wasze gofry mogą więc powstać z mąki kokosowej, ryżowej, gryczanej, a nawet owsianej. Należy tylko pamiętać, aby decydując się na gofry owsiane, jak np. w przepisie na wegańskie gofry dyniowe, zmniejszyć o połowę porcję mąki owsianej, ponieważ jest ona bardzo chłonna. Podmiana rodzajów mąki na liście składników na ciasto pozwoli jednocześnie przygotować wam gofry bezglutenowe. A jeśli chcecie, aby wasze gofry były fit, to zamiast cukru i innych kalorycznych dodatków użyjcie alternatywnego słodziwa lub skuście się po prostu na gofry z owocami. Smacznego!