zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • sitko
  • gofrownicę

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Suche składniki ciasta przesiewamy przez sitko do miski.

W osobnej misce łączymy siemię lniane z wodą. Dodajemy mleko sojowe, syrop klonowy, pureé z dyni oraz oliwę, a całość doprawiamy solą. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i łączymy zawartość obu misek.

Ciasto dokładnie mieszamy i ostawiamy na 10 minut, by mąka wchłonęła płyn.

Krok 2: SMAŻYMY I PODAJEMY GOFRY

Porcję ciasta wykładamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy ok. 4-5 minut, aż gofry będą złote i chrupiące.

Gotowe gofry układamy jeden na drugim, obficie polewamy syropem klonowym i dekorujemy świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • AliDżii AliDżii
    114 dni temu
    Czy mogę użyć mleka ryżowego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    114 dni temu
    Jasne! :)
  • Kami Koziarska Kami Koziarska
    282 dni temu
    Czy możecie mi podpowiedzieć zamiennik bezglutenowy dla mąki owsianej?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    282 dni temu
    Możesz użyć gotowej mieszanki mąk bezglutenowych, które dostępne są w sklepach. Jeśli chcesz zrobić własną - skorzystaj z triku Kingi Paruzel - https://kuchnialidla.pl/jak-zrobic-make-bezglutenowa
  • Gość Gość
    187 dni temu
    Bezglutenowa mąka owsiana...
  • Gość Gość
    404 dni temu
    Bardzo smaczne i chrupiące . Wydłużyłam czas pieczenia do 5,5 minut i wyszły idealne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    406 dni temu
    Niestety mi nie wyszły 😭😭

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    406 dni temu
    A co konkretnie nie wyszło? Może będziemy w stanie pomóc? :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram