zobacz film Naked cake z gofrów orzechowych

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • gofrownicę
  • mikser

Krok 1: Ucieramy żółtka

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z 1 łyżką cukru pudru. Dodajemy nasionka z laski wanilii, roztopione masło i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy je do żółtek, na przemian z mlekiem.

Krok 2: Łączymy składniki ciasta

Białka ubijamy na sztywno z pozostałą częścią cukru pudru. Łączymy to z ciastem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Gofry pieczemy w gofrownicy, aż do wyczerpania ciasta.

Krok 3: Pieczemy gofry

Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy syrop z agawy. Wystudzone gofry układamy piętrowo. Kolejno skrapiamy je syropem z agawy, przekładamy bitą śmietaną i owocami. Górną warstwę tortu dekorujemy także owocami i bitą śmietaną.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Asior Asior
    837 dni temu
    Tort jest piękny, bardzo ciekawy. Ale pytanko jak go kroić i podawać? Jak tradycyjny tort? Ciężka sprawa.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    836 dni temu
    Nacięcia gofrów, które powstają podczas ich pieczenia w gofrownicy, naturalnie wyznaczają linie według których możesz pokroić tort. Kawałki będą większe, ale łatwiej je będzie przełożyć na talerz.
  • Gość Gość
    2122 dni temu
    Pycha....

    odpowiedz

  • Domi Domi
    2361 dni temu
    Czy takie gofry można upiec w formie w piekarniku? Jeżeli nie, to jak zmodyfikować ten przepis, aby udało się to zrobić?

    odpowiedz

  • Monika Monika
    2613 dni temu
    Gofry rewelacyjne. Kawałki orzechów delikatnie chrupią podczas jedzenia - poezja. Chrupiące, pół słodkie, z każdym dodatkiem świetne. Oczywiście polecam. Ważna oczywiście jest gofrownica, musi być dużej mocy, żeby gofry wyszły właśnie takie jak trzeba. Przepis trafia do moich ulubionych, Pan Paweł jak zwykle nie zawiódł. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gościu Gościu
    2747 dni temu
    WYGLĄDEM KUSI DO ZJEDZENIA LUBIE TO !!!!!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ NA 100 PROCENT

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2747 dni temu
    A my zachęcamy do wypróbowania przepisu! :)
  • Gość Gość
    2750 dni temu
    Spodziewam się gości w sobotę i już wiem co podam. Wszystkie składniki mam, więc szybko przygotuję taki tort na moim dezalu. Zawsze to jakaś odmiana od tradycyjnego ciasta, a nie znam osoby, która nie lubiłaby gofrów.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2749 dni temu
    Koniecznie daj znać, jak smakował gościom! :)
  • Gość Gość
    2747 dni temu
    Gościom bardzo smakowało, a gofry wyszły chrupiące i miały ciekawy smak. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!