Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (20)

Avatar
  • Jinks Jinks
    28 dni temu
    Większość pisze, że aby gofry były kruche trzeba dobre ciasto nie jest to do końca tak. Zrobię dobre gofry ze zwykłego ciasta naleśnikowego tylko odpowiednio gęstego (konsystencja gęstej śmietany) potrzeba tylko dobrej gofrownicy. A jaka to dobra - musi mieć 250 st C na panelach (a nie ponad 1.000 W - ja mam 1150 W a temperatura na panelu 180-185 st. C) i ciężka góra lub z mechanizmem nie pozwalającym podnieść ciastu górnego panelu (np. z zatrzaskiem) go gwarantuje równomierne upieczenie gofra.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    585 dni temu
    Gofry wychodzą miękkię - daleko im do chrupiących.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    583 dni temu
    Chrupkość gofrów zależy od gofrownicy i jej mocy :)
  • Gość Gość
    564 dni temu
    U mnie to samo. Choć przygotowanie ciasta jest szybkie, całość zajęła mi 1,5 h. To mój pierwszy przepis z tej książki. Na razie nie będę do niej zagladała. Szkoda bo niektóre przepisy wyglądały ciekawie.
  • Gość Gość
    661 dni temu
    nieudane, ciasto za rzadkie, po wypieczeniu dwóch (płaskich i miękkich) zrobiłam z reszty naleśniki...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    955 dni temu
    udać się tak sobie ale nie za bardzo

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1008 dni temu
    Gofry nie wyszły pomimo tego że wszystko było zrobione tak jak w przepisie, ciasto jest mokre i glimdziate, nic nie dało dłuższe pieczenie. Nie polecam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1007 dni temu
    Drogi Gościu, za mało chrupiącą konsystencję odpowiada gofrownica - gofry należy wypiekać w naprawdę wysokiej temperaturze (w gofrownicy o wysokiej mocy).
  • nudne przepisy może jakieś nowoczesne nudne przepisy może jakieś nowoczesne
    1047 dni temu
    nudy

    odpowiedz

  • ani ani
    1088 dni temu
    Przepis słaby. Gofry miękkie, trudno je było wyciągać z gofrownicy były takie kapciowate.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1232 dni temu
    Drodzy Użytkownicy, możecie zmniejszyć ilość kakao w przepisie, jednak zastąpcie je taką samą ilością mąki, by konsystencja ciasta pozostała niezmienna. Za mało chrupiącą konsystencję odpowiada gofrownica - gofry musimy wypiekać w naprawdę wysokiej temperaturze (w gofrownicy o wysokiej mocy).

    odpowiedz

  • Gość Gość
    661 dni temu
    no a ja ma waszą gofrownicę i nie wyszło ... na "5" piekłam, proporcje są zepsute w tym przepisie...
  • sylwutek sylwutek
    1233 dni temu
    Niestety ten przepis jest do bani. Za dużo kakao, dla laików powinna być wzmianka by dodać go mniej bo za duża ilość obciąża ciasto

    odpowiedz

  • martina martina
    1235 dni temu
    dodam że dałabym po prostu mniej kakao, bo przez nie to ciasto takie obiążone

    odpowiedz

  • martina martina
    1235 dni temu
    W smaku są niezłe, ale ich wygląd pozostawia wiele do życzenia, kapciowatw i flakowate.

    odpowiedz

  • Piotr Piotr
    1246 dni temu
    Fakt pyszne ale wyszły zakalcowate i gumowe. Dodam ze mam dobrą gofrownicę 1000W i gofry z innych przepisów wychodzą tak jak powinny.

    odpowiedz

  • Krzyś Krzyś
    860 dni temu
    1000W to wciąż słaba.gofrownica. Lepsza niż 700W, ale i tak słaba. Ja posiadam 1300W, a wolałbym tak z 1500W
  • Gość Gość
    710 dni temu
    Ja mam jeszcze mocniejszą 2000W, ale wolałbym, by była jeszcze lepsza. Kto da więcej?!
  • martyna 11 lat martyna 11 lat
    1397 dni temu
    przepis jest dokładny a deser pyyyyyyyyyyyyyyyyszny bende wchodzić na przepisy deserów co dziennie

    odpowiedz

  • Justyna Justyna
    1400 dni temu
    Chyba zrobię takie gofry.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram