
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- gofrownicę
Krok 1: Robimy ciasto na gofry
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Śmietankę i mleko lekko podgrzewamy. Limonkę sparzamy, ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Masło, skórkę z limonki, sól i cukier miksujemy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy żółtka. Dodajemy mąkę, sok z limonki, śmietankę i mleko, cały czas mieszając. Dodajemy ubite białka, mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na ok. 30 minut.
Krok 2: Przygotowujemy brzoskwinie
Brzoskwinie osączamy i kroimy w plastry. Wiórki kokosowe podprażamy lekko na patelni bez dodatku tłuszczu, odstawiamy do ostygnięcia. Mieszamy z brzoskwiniami.
Krok 3: Pieczemy gofry
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy niewielką ilością oleju. Wypiekamy gofry i odstawiamy je w ciepłe miejsce. Podajemy z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych i lodami waniliowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3232 dni temu
pychotka😊
Odpowiedz