zobacz film Wegańskie gofry

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • gofrownicę

Krok 1: Łączymy składniki ciasta

Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. W drugiej misce łączymy mleko, sok z cytryny, syrop klonowy i olej rzepakowy (jeśli używamy kokosowego, należy go przedtem rozpuścić).

Krok 2: Przygotowujemy dwie wersje ciasta

Mokre składniki łączymy z suchymi. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki. Ciasto na chwilę odstawiamy. Następnie dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i kakao, do drugiej cynamon.

Krok 3: Pieczemy gofry

Gofrownicę rozgrzewamy i wlewamy ciasto. Na jednego gofra potrzebujemy około pół szklanki ciasta. Pieczemy przez 3-4 minuty. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (12)

Avatar
  • Gość Gość
    369 dni temu
    wyszedł gęsty glut a nie ciasto zmarnowane składniki

    odpowiedz

  • Gość Gość
    941 dni temu
    Super gofry na prawdę polecam i pozdrawiam pa

    odpowiedz

  • AWS AWS
    1482 dni temu
    Fajnie że niby zdrowe, ale nic to z goframi wspólnego nie miało. I pachniało zdrowo, w ten mało apetyczny sposób, który zapowiada, że będzie jedzony substytut, a nie oryginalne, pyszne danie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1052 dni temu
    😂😂😂😂
  • Magda Magda
    1516 dni temu
    Gofry wychodzą baaardzo smaczne 😊 Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz, a wykonanie jest superszybkie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1711 dni temu
    Gofry pyszne, ulubione córeczki. Pozdrawiam :)

    odpowiedz

  • Natalia Natalia
    1724 dni temu
    NIestety ale to pierwsze gofry, które mi nie wyszły. Ciasto dosłownie się rozjechało i przylepiło po obu stronach gofrownicy, Mocno wyczuwalny smak proszku do pieczenia.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1760 dni temu
    Czy moga byc z tego nalesniki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1759 dni temu
    Lepiej skorzystać z przepisu na wegańskie naleśniki :) https://kuchnialidla.pl/weganskie-nalesniki-z-borowkami
  • szyme/gdy szyme/gdy
    2281 dni temu
    A teraz pulpety

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2366 dni temu
    Zrezygnowałam z dodatków smakowych, mieszając tylko podstawowe składniki. Gofry wyszły niesamowicie kruche, bardzo smaczne. Idealne z samym cukrem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2413 dni temu
    Super przepis! Gofry wychodzą bardzo chrupiące, dosyć suche, pyszne. Większość przepisów wymaga dodania dużej ilości masła/oleju oraz kilku jajek, szukałam czegoś innego i znalazłam :) Dziękuję!

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!