Wegańskie gofry

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • gofrownicę

Krok 1: Łączymy składniki ciasta

Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. W drugiej misce łączymy mleko, sok z cytryny, syrop klonowy i olej rzepakowy (jeśli używamy kokosowego, należy go przedtem rozpuścić).

Krok 2: Przygotowujemy dwie wersje ciasta

Mokre składniki łączymy z suchymi. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki. Ciasto na chwilę odstawiamy. Następnie dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i kakao, do drugiej cynamon.

Krok 3: Pieczemy gofry

Gofrownicę rozgrzewamy i wlewamy ciasto. Na jednego gofra potrzebujemy około pół szklanki ciasta. Pieczemy przez 3-4 minuty. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych

Chrupiące gofry, podane z brzoskwiniami, podprażanymi wiórkami kokosowymi oraz kulką lodów waniliowych. Pycha!

Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Kokosowe gofry z sosem mango

Pyszne, słodkie i chrupiące - takie są kokosowe gofry z sosem mango!

Kokosowe gofry z sosem mango

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (12)

Avatar
  • Gość Gość
    567 dni temu
    wyszedł gęsty glut a nie ciasto zmarnowane składniki

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1139 dni temu
    Super gofry na prawdę polecam i pozdrawiam pa

    odpowiedz

  • AWS AWS
    1680 dni temu
    Fajnie że niby zdrowe, ale nic to z goframi wspólnego nie miało. I pachniało zdrowo, w ten mało apetyczny sposób, który zapowiada, że będzie jedzony substytut, a nie oryginalne, pyszne danie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1250 dni temu
    😂😂😂😂
  • Magda Magda
    1714 dni temu
    Gofry wychodzą baaardzo smaczne 😊 Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz, a wykonanie jest superszybkie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1909 dni temu
    Gofry pyszne, ulubione córeczki. Pozdrawiam :)

    odpowiedz

  • Natalia Natalia
    1922 dni temu
    NIestety ale to pierwsze gofry, które mi nie wyszły. Ciasto dosłownie się rozjechało i przylepiło po obu stronach gofrownicy, Mocno wyczuwalny smak proszku do pieczenia.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1958 dni temu
    Czy moga byc z tego nalesniki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1957 dni temu
    Lepiej skorzystać z przepisu na wegańskie naleśniki :) https://kuchnialidla.pl/weganskie-nalesniki-z-borowkami
  • szyme/gdy szyme/gdy
    2479 dni temu
    A teraz pulpety

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2564 dni temu
    Zrezygnowałam z dodatków smakowych, mieszając tylko podstawowe składniki. Gofry wyszły niesamowicie kruche, bardzo smaczne. Idealne z samym cukrem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2611 dni temu
    Super przepis! Gofry wychodzą bardzo chrupiące, dosyć suche, pyszne. Większość przepisów wymaga dodania dużej ilości masła/oleju oraz kilku jajek, szukałam czegoś innego i znalazłam :) Dziękuję!

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!