Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- gofrownicę
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. W drugiej misce łączymy mleko, sok z cytryny, syrop klonowy i olej rzepakowy (jeśli używamy kokosowego, należy go przedtem rozpuścić).
Krok 2: Przygotowujemy dwie wersje ciasta
Mokre składniki łączymy z suchymi. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki. Ciasto na chwilę odstawiamy. Następnie dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i kakao, do drugiej cynamon.
Krok 3: Pieczemy gofry
Gofrownicę rozgrzewamy i wlewamy ciasto. Na jednego gofra potrzebujemy około pół szklanki ciasta. Pieczemy przez 3-4 minuty. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (12)
685 dni temu
wyszedł gęsty glut a nie ciasto zmarnowane składniki
Odpowiedz
1257 dni temu
Super gofry na prawdę polecam i pozdrawiam pa
Odpowiedz
1797 dni temu
Fajnie że niby zdrowe, ale nic to z goframi wspólnego nie miało. I pachniało zdrowo, w ten mało apetyczny sposób, który zapowiada, że będzie jedzony substytut, a nie oryginalne, pyszne danie.
Odpowiedz
1368 dni temu
😂😂😂😂
1831 dni temu
Gofry wychodzą baaardzo smaczne 😊 Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz, a wykonanie jest superszybkie!
Odpowiedz
2026 dni temu
Gofry pyszne, ulubione córeczki. Pozdrawiam :)
Odpowiedz
2039 dni temu
NIestety ale to pierwsze gofry, które mi nie wyszły. Ciasto dosłownie się rozjechało i przylepiło po obu stronach gofrownicy, Mocno wyczuwalny smak proszku do pieczenia.
Odpowiedz
2075 dni temu
Czy moga byc z tego nalesniki?
Odpowiedz
2075 dni temu
Lepiej skorzystać z przepisu na wegańskie naleśniki :) https://kuchnialidla.pl/weganskie-nalesniki-z-borowkami
2596 dni temu
A teraz pulpety
Odpowiedz
2681 dni temu
Zrezygnowałam z dodatków smakowych, mieszając tylko podstawowe składniki. Gofry wyszły niesamowicie kruche, bardzo smaczne. Idealne z samym cukrem.
Odpowiedz
2729 dni temu
Super przepis! Gofry wychodzą bardzo chrupiące, dosyć suche, pyszne. Większość przepisów wymaga dodania dużej ilości masła/oleju oraz kilku jajek, szukałam czegoś innego i znalazłam :) Dziękuję!
Odpowiedz
zobacz wszystkie