Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • duże sitko
  • chochlę
  • pędzelek
  • gofrownicę
  • blender
  • obieraczkę do warzyw

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Wszystkie suche składniki gofrów przesiewamy do dużej miski. Mokre składniki mieszamy w drugiej misce i odstawiamy na 5 minut.

KROK 2: PIECZEMY GOFRY

Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy oliwą za pomocą pędzelka. Ciasto nakładamy chochlą na gofrownicę i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 5 minut.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SEREK

Wszystkie składniki serka miksujemy przy użyciu blendera i przekładamy do miseczki.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNOWANEGO OGÓRKA

Ogórka kroimy na długie paski za pomocą obieraczki do warzyw (pomijamy gniazda nasienne).

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ

Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce. Dodajemy ogórka i ponownie mieszamy. Odstawiamy co najmniej na 10 minut (im dłużej marynujemy ogórka, tym wyraźniejszy będzie smak).

KROK 6: PODAJEMY GOFRY

Na ciepłe gofry wykładamy twarożek z nerkowców i marynowane ogórki. Całość skrapiamy oliwą. Oprószamy posiekanym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!