Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- duże sitko
- chochlę
- pędzelek
- gofrownicę
- blender
- obieraczkę do warzyw
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie suche składniki gofrów przesiewamy do dużej miski. Mokre składniki mieszamy w drugiej misce i odstawiamy na 5 minut.
KROK 2: PIECZEMY GOFRY
Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy oliwą za pomocą pędzelka. Ciasto nakładamy chochlą na gofrownicę i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 5 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SEREK
Wszystkie składniki serka miksujemy przy użyciu blendera i przekładamy do miseczki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNOWANEGO OGÓRKA
Ogórka kroimy na długie paski za pomocą obieraczki do warzyw (pomijamy gniazda nasienne).
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce. Dodajemy ogórka i ponownie mieszamy. Odstawiamy co najmniej na 10 minut (im dłużej marynujemy ogórka, tym wyraźniejszy będzie smak).
KROK 6: PODAJEMY GOFRY
Na ciepłe gofry wykładamy twarożek z nerkowców i marynowane ogórki. Całość skrapiamy oliwą. Oprószamy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)