Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- duże sitko
- chochlę
- pędzelek
- gofrownicę
- blender
- obieraczkę do warzyw
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Wszystkie suche składniki gofrów przesiewamy do dużej miski. Mokre składniki mieszamy w drugiej misce i odstawiamy na 5 minut.
KROK 2: PIECZEMY GOFRY
Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy oliwą za pomocą pędzelka. Ciasto nakładamy chochlą na gofrownicę i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 5 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SEREK
Wszystkie składniki serka miksujemy przy użyciu blendera i przekładamy do miseczki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNOWANEGO OGÓRKA
Ogórka kroimy na długie paski za pomocą obieraczki do warzyw (pomijamy gniazda nasienne).
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce. Dodajemy ogórka i ponownie mieszamy. Odstawiamy co najmniej na 10 minut (im dłużej marynujemy ogórka, tym wyraźniejszy będzie smak).
KROK 6: PODAJEMY GOFRY
Na ciepłe gofry wykładamy twarożek z nerkowców i marynowane ogórki. Całość skrapiamy oliwą. Oprószamy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z łodygi brokułu
W kuchni nic nie może się zmarnować. Wypróbuj więc genialny sposób na carpaccio z łodygi brokułu! W wersji roślinnej parmezan zastąp tym wegańskim.
Wegańskie bajgle buraczane
Bajgle buraczane cudownie delikatne, puszyste i o pięknym kolorze. Każdemu wyjdą idealnie! Aby od razu się w nich zakochać, wystarczy spróbować!
Ryżowe placuszki z owocami
Placki, placuszki – kocha je każdy! W tej ryżowej wersji z dodatkiem owoców zdecydowanie podbiją Wasze serca i stoły. Sprawdźcie!
Wegański łosoś z papryki
Zaskakująca, ciekawa i pyszna – tak można określić roślinną wersję wędzonego łososia. To idealny dodatek do sushi, sałatek czy kanapek. Spróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Gofry na dwa sposoby
- Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
- Ciasteczka z serem i borówkami
- Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Kanapka z suszonymi owocami
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
- Kokosowe gofry z sosem mango
- Pad thai z tofu i imbirem
- Makaron z łososiem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kanapki śniadaniowe
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Serniczki na owsianym spodzie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Karp pieczony w cebuli
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Faszerowana indyczka
- Faworki z karpia
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)