Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRAŻYMY PESTKI
Pestki słonecznika i dyni prażymy na patelni z odrobiną soli przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do wystudzenia.
KROK 2: KROIMY BROKUŁ
Łodygę brokułu kroimy w cienkie talarki i rozkładamy na półmiskach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekany koperek, oliwę, syrop z agawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz łączymy w miseczce.
KROK 4: PODAJEMY CARPACCIO
Talarki brokułu polewamy dressingiem i oprószamy startym parmezanem oraz pestkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)