Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRAŻYMY PESTKI
Pestki słonecznika i dyni prażymy na patelni z odrobiną soli przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do wystudzenia.
KROK 2: KROIMY BROKUŁ
Łodygę brokułu kroimy w cienkie talarki i rozkładamy na półmiskach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekany koperek, oliwę, syrop z agawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz łączymy w miseczce.
KROK 4: PODAJEMY CARPACCIO
Talarki brokułu polewamy dressingiem i oprószamy startym parmezanem oraz pestkami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie bajgle buraczane
Bajgle buraczane cudownie delikatne, puszyste i o pięknym kolorze. Każdemu wyjdą idealnie! Aby od razu się w nich zakochać, wystarczy spróbować!
Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.
Grillowane bataty z sosem chimichurri
Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!
Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
Tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu? Podejdź do kotletów w nowy sposób i wykorzystaj w nich kaszę bulgur oraz cytrynę, które nadadzą im wyjątkowy smak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
- Szarlotka – przepis na kruche ciasto z jabłkami
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Spaghetti z pesto z brokułu
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- Chili sin carne z mięsem wegańskim
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Agarowe galaretki jagodowe
- Agarowe galaretki malinowe
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Wegański strogonow z kurek
- Boczniaki po kaszubsku
- Sok z buraka – szybki przepis
- Tapas z salchichón
- Sałatka szefa w stylu amerykańskim
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Crumble warzywny z fetą i grana padano
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Frittata keto
- Sałatka włoska Panzanella
- Warzywa z woka po chińsku
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Ogórki faszerowane rybą i ryżem
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)