Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRAŻYMY PESTKI
Pestki słonecznika i dyni prażymy na patelni z odrobiną soli przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do wystudzenia.
KROK 2: KROIMY BROKUŁ
Łodygę brokułu kroimy w cienkie talarki i rozkładamy na półmiskach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekany koperek, oliwę, syrop z agawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz łączymy w miseczce.
KROK 4: PODAJEMY CARPACCIO
Talarki brokułu polewamy dressingiem i oprószamy startym parmezanem oraz pestkami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie bajgle buraczane
Bajgle buraczane cudownie delikatne, puszyste i o pięknym kolorze. Każdemu wyjdą idealnie! Aby od razu się w nich zakochać, wystarczy spróbować!
Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.
Grillowane bataty z sosem chimichurri
Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!
Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
Tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu? Podejdź do kotletów w nowy sposób i wykorzystaj w nich kaszę bulgur oraz cytrynę, które nadadzą im wyjątkowy smak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)