Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- pędzelek
Krok 1: KROIMY I PRZYPRAWIAMY BATATY
Bataty myjemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż w podłużne plastry o grubości ok. 2-3 mm. Każdy plaster smarujemy z obu stron oliwą i oprószamy solą.
Krok 2: GRILLUJEMY BATATY
Plastry batatów grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej ok. 3 minut z każdej strony.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Natkę pietruszki i papryczkę chili drobno siekamy, a szalotkę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki. Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Grillowane plastry batatów wykładamy na talerz i polewamy ziołowym sosem. Podajemy na ciepło z cytryną pokrojoną na cząstki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Domek z piernika
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)