
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- pędzelek
Krok 1: KROIMY I PRZYPRAWIAMY BATATY
Bataty myjemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż w podłużne plastry o grubości ok. 2-3 mm. Każdy plaster smarujemy z obu stron oliwą i oprószamy solą.
Krok 2: GRILLUJEMY BATATY
Plastry batatów grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej ok. 3 minut z każdej strony.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Natkę pietruszki i papryczkę chili drobno siekamy, a szalotkę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki. Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Grillowane plastry batatów wykładamy na talerz i polewamy ziołowym sosem. Podajemy na ciepło z cytryną pokrojoną na cząstki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)