Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- pędzelek
Krok 1: KROIMY I PRZYPRAWIAMY BATATY
Bataty myjemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż w podłużne plastry o grubości ok. 2-3 mm. Każdy plaster smarujemy z obu stron oliwą i oprószamy solą.
Krok 2: GRILLUJEMY BATATY
Plastry batatów grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej ok. 3 minut z każdej strony.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Natkę pietruszki i papryczkę chili drobno siekamy, a szalotkę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki. Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Grillowane plastry batatów wykładamy na talerz i polewamy ziołowym sosem. Podajemy na ciepło z cytryną pokrojoną na cząstki.
Zobacz podobne
przepisy
Warzywa pieczone na grillu
Kolorowe, pachnące, pełne witamin i smaku – takie są warzywa z rusztu! Do podania jako dodatek lub lekkie danie główne.
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!
Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
Coś na szybko, z grilla i to w wersji wege? Tak, to możliwe! Te kiełbaski pokochasz za ich smak i łatwość przygotowania.
Wegańska kiełbasa z grilla
W sezonie grillowym warto wrzucić na ruszt także coś wegańskiego! Sprawdź, jak samodzielnie przygotować kiełbaski, które będą smakować każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Zupa z batatów i dyni
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Pyzy ziemniaczane
- Domowy sos barbecue
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
- Sos pieczarkowy
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Pesto z kolendry
- Ciasto śliwkowe „Topielec”
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Tofurnik z borówkami
- Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
- Barszcz ukraiński
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Kompot z suszonych owoców
- Trufle z białą czekoladą
- Jabłkowy chutney z piwem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)