
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- pędzelek
Krok 1: KROIMY I PRZYPRAWIAMY BATATY
Bataty myjemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż w podłużne plastry o grubości ok. 2-3 mm. Każdy plaster smarujemy z obu stron oliwą i oprószamy solą.
Krok 2: GRILLUJEMY BATATY
Plastry batatów grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej ok. 3 minut z każdej strony.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Natkę pietruszki i papryczkę chili drobno siekamy, a szalotkę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki. Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Grillowane plastry batatów wykładamy na talerz i polewamy ziołowym sosem. Podajemy na ciepło z cytryną pokrojoną na cząstki.
Zobacz podobne
przepisy
Warzywa pieczone na grillu
Kolorowe, pachnące, pełne witamin i smaku – takie są warzywa z rusztu! Do podania jako dodatek lub lekkie danie główne.

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!

Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
Coś na szybko, z grilla i to w wersji wege? Tak, to możliwe! Te kiełbaski pokochasz za ich smak i łatwość przygotowania.

Wegańska kiełbasa z grilla
W sezonie grillowym warto wrzucić na ruszt także coś wegańskiego! Sprawdź, jak samodzielnie przygotować kiełbaski, które będą smakować każdemu!

Zobacz przepisy
na święta
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)