Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MIODOWO-POMIDOROWY:
Pomidory cherry przelewamy gorącą wodą, pozbawiamy skórek i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka. Dodajemy miód, sok z cytryny oraz przyprawy.
Całość dusimy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Przekładamy do słoiczka lub niewielkiego pojemnika.
Krok 2: GRILLUJEMY WEGEKIEŁBASKI
Kiełbaski grillujemy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez ok. 3-5 minut. Podajemy z sosem miodowo-pomidorowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Kutia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)