Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MIODOWO-POMIDOROWY:
Pomidory cherry przelewamy gorącą wodą, pozbawiamy skórek i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka. Dodajemy miód, sok z cytryny oraz przyprawy.
Całość dusimy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Przekładamy do słoiczka lub niewielkiego pojemnika.
Krok 2: GRILLUJEMY WEGEKIEŁBASKI
Kiełbaski grillujemy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez ok. 3-5 minut. Podajemy z sosem miodowo-pomidorowym.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!
Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Kiełbaski piwne z grilla
- Zupa z dyni i makaronem z szynki
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Koktajl tiramisu
- Wegańska ryba po grecku
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Wegeburger z tatarem buraczanym
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- EKSPRESOWY BIGOS
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sałatka z homara z arbuzem
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Krokiety z szynką serrano
- Agarowe galaretki jagodowe
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
- Shake kawowy z lodami czekoladowymi
- Bulion wołowy
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)