Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- ręcznik papierowy
Krok 1: ODSĄCZAMY TOFU
Tofu owijamy ręcznikiem papierowym i mocno odciskamy (możemy je obciążyć i umieścić je na całą noc w lodówce). Odsączone tofu kruszymy w dłoniach i przekładamy do naczynia robota.
Krok 2: DOPRAWIAMY I MIKSUJEMY PASTĘ
Dodajemy wędzoną paprykę, musztardę, wegańską śmietanę i pokruszony na mniejsze części arkusz nori. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Zmiksowaną pastę przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę i drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.
Zobacz podobne
przepisy
3 słodkie pasty kanapkowe
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
Szukasz szybkiej i prostej przekąski na sylwestra? Przygotuj chrupiące ziemniaczane krokiety i podaj je z pastą z pieczonego bakłażana. Niech poczęstują się wszyscy goście!
Domowa pasta tahini
Pasta tahini, czyli masło sezamowe, to podstawa kuchni Wschodu – składnik humusów, dipów i świetny dodatek do wrapów. Przygotuj jej domową wersję, wykorzystując przepis Karola Okrasy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
- Pierogi z grzybami i kapustą
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Tarta tatin z morelami
- Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
- Bigos rybny
- Wegańskie brownie z fasoli
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
- Szynka wieprzowa z szynkowaru
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Spaghetti napoli – przepis
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Pasta z wędzonej makreli
- Perłowa owsianka
- Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
- Domowa pasta tahini
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
- Arbuzowe szaleństwo
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Chleb cebulowy z kremem kminkowym
- Krwawe muffinki
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Knedle serowe z morelami
- Jesienna zapiekanka no waste z burratą
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Kaczka z brzoskwiniami
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1500 dni temu
Coś fantastycznego. Miamm
odpowiedz