Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- ręcznik papierowy
Krok 1: ODSĄCZAMY TOFU
Tofu owijamy ręcznikiem papierowym i mocno odciskamy (możemy je obciążyć i umieścić je na całą noc w lodówce). Odsączone tofu kruszymy w dłoniach i przekładamy do naczynia robota.
Krok 2: DOPRAWIAMY I MIKSUJEMY PASTĘ
Dodajemy wędzoną paprykę, musztardę, wegańską śmietanę i pokruszony na mniejsze części arkusz nori. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Zmiksowaną pastę przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę i drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1847 dni temu
Coś fantastycznego. Miamm
Odpowiedz