
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- ręcznik papierowy
Krok 1: ODSĄCZAMY TOFU
Tofu owijamy ręcznikiem papierowym i mocno odciskamy (możemy je obciążyć i umieścić je na całą noc w lodówce). Odsączone tofu kruszymy w dłoniach i przekładamy do naczynia robota.
Krok 2: DOPRAWIAMY I MIKSUJEMY PASTĘ
Dodajemy wędzoną paprykę, musztardę, wegańską śmietanę i pokruszony na mniejsze części arkusz nori. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Zmiksowaną pastę przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę i drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.
Zobacz podobne
przepisy
3 słodkie pasty kanapkowe
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!

Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!

Sylwestrowa pasta z bakłażana i krokiety ziemniaczane
Szukasz szybkiej i prostej przekąski na sylwestra? Przygotuj chrupiące ziemniaczane krokiety i podaj je z pastą z pieczonego bakłażana. Niech poczęstują się wszyscy goście!

Domowa pasta tahini
Pasta tahini, czyli masło sezamowe, to podstawa kuchni Wschodu – składnik humusów, dipów i świetny dodatek do wrapów. Przygotuj jej domową wersję, wykorzystując przepis Karola Okrasy.

Komentarze (1)
967 dni temu
Coś fantastycznego. Miamm
odpowiedz