![Wegańska pasta à la makrela Wegańska pasta à la makrela](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/07aa85e967f9-01c8207b2777-kw31-weganska-pasta-a-la-makrela-kinga-paruzel-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- ręcznik papierowy
Krok 1: ODSĄCZAMY TOFU
Tofu owijamy ręcznikiem papierowym i mocno odciskamy (możemy je obciążyć i umieścić je na całą noc w lodówce). Odsączone tofu kruszymy w dłoniach i przekładamy do naczynia robota.
Krok 2: DOPRAWIAMY I MIKSUJEMY PASTĘ
Dodajemy wędzoną paprykę, musztardę, wegańską śmietanę i pokruszony na mniejsze części arkusz nori. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Zmiksowaną pastę przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę i drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.
Zobacz podobne
przepisy
3 słodkie pasty kanapkowe
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!
![3 słodkie pasty kanapkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/77de17fdc552-7fe4a72bafe3-KW40_2019_BS_PAWEL_3 słodkie pasty kanapkowe_1250x700.webp)
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
![Pasta z bakłażana i marchewki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65c75df86584-030ab8d8e608-KW48_PASTA_Z_BAKLAZANA_I_MARCHEWKI_Karol-Okrasa-_119576_1250x700px.webp)
Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
Szukasz szybkiej i prostej przekąski na sylwestra? Przygotuj chrupiące ziemniaczane krokiety i podaj je z pastą z pieczonego bakłażana. Niech poczęstują się wszyscy goście!
![Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ea128e75f965-0af159c14e0b-KW1_okrasa_dip_z_baklazana_31927_11122019_77676_RGB_OK_1250x700.webp)
Domowa pasta tahini
Pasta tahini, czyli masło sezamowe, to podstawa kuchni Wschodu – składnik humusów, dipów i świetny dodatek do wrapów. Przygotuj jej domową wersję, wykorzystując przepis Karola Okrasy.
![Domowa pasta tahini](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2a46b08931f0-04992fe60153-kw30-karol-okrasa-pasta-tahini-1250x700_karol.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
- Pierogi z grzybami i kapustą
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Tarta tatin z morelami
- Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
- Bigos rybny
- Wegańskie brownie z fasoli
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
- Szynka wieprzowa z szynkowaru
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Spaghetti napoli – przepis
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Pasta z wędzonej makreli
- Perłowa owsianka
- Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
- Domowa pasta tahini
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
- Arbuzowe szaleństwo
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Chleb cebulowy z kremem kminkowym
- Krwawe muffinki
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Knedle serowe z morelami
- Jesienna zapiekanka no waste z burratą
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Kaczka z brzoskwiniami
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
Komentarze (1)
1383 dni temu
Coś fantastycznego. Miamm
odpowiedz