Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoiczki
PASTA KOKOSOWA
Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i stałą część mleczka kokosowego. Miksujemy. Jeśli zmiksowana masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Dodajemy olej kokosowy i dalej miksujemy. Jeśli nadal masa jest za sucha, dodajemy mleczko kokosowe. Gdy uzyskamy właściwą konsystencję, pastę przekładamy do słoiczka.
PASTA PISTACJOWA
Do malaksera wrzucamy obrane z łupinek pistacje. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej. Gdy masa będzie wilgotna, dodajemy roztopioną białą czekoladę. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pastę przekładamy do słoiczka.
UWAGA! Podczas miksowania należy robić przerwy, aby mikser się nie spalił.
PASTA Z PESTEK DYNI
Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu. Pastę przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne
przepisy
Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
Dwie pasty na kanapki
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki na kanapki – wypróbuj przepis na pasty kanapkowe z kalafiora i grillowanej cukinii!
Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Kokosanki
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Babka czekoladowo-kokosowa
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Dwie pasty na kanapki
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Pasta kokosowa na słodko
- Słodka pasta z pestek dyni
- PASTA Z KALAFIORA
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Czekoladowy pudding z croissantów
- Wegański tort marchewkowy
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
- Wegańskie tofumisu
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Kalafiorowa zupa krem
- Pikantne smoothie z kaki
- Szparagi na 3 sposoby
- Lody wegańskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1836 dni temu
Wiaj! A może Paweł zrobisz pyszny sernik GOTOWANY z przepisu babci. Pozdrawiam
odpowiedz
1835 dni temu
Pomyślimy! :)