![Kolorowe pasty kanapkowe Kolorowe pasty kanapkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4bec8266cf19-b0955e5ea64a-019_Kolorowe_pasty_kanapkowe_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Pasta z buraczka i rzodkiewek
Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy. Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
Pasta z awokado i wędzonego łososia
Miękkie awokado obieramy, kroimy w cząstki, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy drobno pokrojonego łososia oraz serek i mieszamy. Doprawiamy koperkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Pastę serwujemy z razowym pieczywem.
Pasta z pieczonego dorsza
Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie dorsza rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę. Kilka oliwek kroimy w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
Pasta z koziego sera z suszonymi pomidorami
2 łyżki posiekanej rukoli, 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów i 1 łyżeczkę posiekanych moreli mieszamy razem z kozim serkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz miodem. Pastę nakładamy na krakersy i ozdabiamy połówkami orzechów.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z sera feta z oliwkami
Ostre chili, oliwki nadziewane czosnkiem, ser feta i jogurt naturalny – z tych składników przygotujesz pastę idealną do kanapek.
![Pasta z sera feta z oliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4a5c8a2415ac-128c7aa43dc0-Schafskaseaufstrich.webp)
Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
![Pasta rybna na kanapki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1a6d531c284e-1a10a3b67c77-BS_pasty_rybne_KW9_GD_22670_16.02.17_SS_94482_rgb_ok.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!
![Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7a9b9ef27dfb-914b583a12-Roestbrot-mit-Olivenpaste_960x540.webp)
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.
![Jajka faszerowane pastą z kawioru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5eea27eb4c4-3df0e1eaff-Jajka_faszerowane_pasta╠Ę_z_kawioru_26_02_13_14093_S_1051_RGB.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Ciasto na pizzę
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Okrągłe cukinie z farszem z mięsa mielonego
- 2 sposoby na batony po treningu
- 3 sposoby na kanapki z precli
- Koktajl tiramisu
- Faszerowane pieczarki portobello
- Szybka zupa z ciecierzycy
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Cukinia w koperkowej marynacie
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Ocet morelowy
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Serniczkowe zajączki
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Makaron z sosem blue cheese
Komentarze (4)
1406 dni temu
Te pasty najczęściej robimy jesienią i zimą, kiedy brak nam kolorów na talerzu
odpowiedz
1406 dni temu
Ja wybieram pastę z koziego sera z suszonymi pomidorami bo ona jest lekkosłodka
odpowiedz
1891 dni temu
Buraczkowa przepyszna :)
odpowiedz
1926 dni temu
Rewelacyjne pasty; choć wszystkie pyszne to w szczególności polecam z buraczkiem oraz tę lekko słodką na bazie serka koziego
odpowiedz