zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ

Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z limonki i mieszamy, jednocześnie rozgniatając awokado łyżką. Dodajemy obraną ze skóry i porwaną na mniejsze kawałki makrelę (ilość według uznania). Szczypiorek i szalotkę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Kilka listków pietruszki kroimy i dodajemy do całości. Wszystko dokładnie mieszamy.

Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.

PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia. Kolendrę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całość skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz musztardą. Całość dokładnie mieszamy.

Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.

PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM

Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta. Koperek myjemy, drobno siekamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę korniszony. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

 Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    349 dni temu
    Jak długo mogą być te pasty w lodówce? Jak najlepiej je przechować?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    349 dni temu
    Pasty przechowujemy w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku, około 3 dni :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram