
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ
Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z limonki i mieszamy, jednocześnie rozgniatając awokado łyżką. Dodajemy obraną ze skóry i porwaną na mniejsze kawałki makrelę (ilość według uznania). Szczypiorek i szalotkę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Kilka listków pietruszki kroimy i dodajemy do całości. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia. Kolendrę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całość skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz musztardą. Całość dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM
Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta. Koperek myjemy, drobno siekamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę korniszony. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z lazurem i kurczakiem
Spróbuj połączenia gruszki z serem lazur! To doskonały dodatek do chrupiącej bagietki i soczystego kurczaka.

3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
Na śniadanie tosty, na obiad makaron razowy z pesto, a na deser ciasto bez tłuszczu! Sprawdź fitprzepisy!

Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.

Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.

Komentarze (2)
2463 dni temu
Jak długo mogą być te pasty w lodówce? Jak najlepiej je przechować?
odpowiedz
2463 dni temu
Pasty przechowujemy w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku, około 3 dni :)
zobacz wszystkie