Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ
Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z limonki i mieszamy, jednocześnie rozgniatając awokado łyżką. Dodajemy obraną ze skóry i porwaną na mniejsze kawałki makrelę (ilość według uznania). Szczypiorek i szalotkę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Kilka listków pietruszki kroimy i dodajemy do całości. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
PASTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia. Kolendrę drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całość skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz musztardą. Całość dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
PASTA Z WĘDZONYM HALIBUTEM
Serek śmietankowy przekładamy do miseczki. Dodajemy obranego ze skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta. Koperek myjemy, drobno siekamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę korniszony. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem owsianym bio.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
Na śniadanie tosty, na obiad makaron razowy z pesto, a na deser ciasto bez tłuszczu! Sprawdź fitprzepisy!
Kanapka z lazurem i kurczakiem
Spróbuj połączenia gruszki z serem lazur! To doskonały dodatek do chrupiącej bagietki i soczystego kurczaka.
Pasta rybna na kanapki od Kuchni Lidla
Pasta rybna na kanapki to cenne urozmaicenie diety! Zapewnimy, że uczyni śniadanie lub kolację fascynującym doświadczeniem kulinarnym. Jeśli nieco przejadł Ci się chleb z serem i pomidorem, wędliną czy pasztetem, sprawdzony przepis na pastę rybną może okazać się właśnie tym, czego Ci potrzeba! Tego rodzaju pyszne smarowidło możesz przyrządzić z wykorzystaniem ulubionych gatunków słonowodnych ryb.
A co, jeśli nie możesz się zdecydować, którą rybę wybrać? Albo też stawiasz przede wszystkim na urozmaicenia i mnogość wyborów? W takim razie mamy doskonałą wiadomość. W Kuchni Lidla przygotowaliśmy dla Ciebie nie jeden przepis na pastę rybną, lecz aż kilka wyśmienitych propozycji znacząco różniących się pod względem wykorzystywanych składników! To nie koniec pomyślnych wieści. Wszystkie pomysły na pastę rybną to przepisy łatwe, które przygotujesz zaledwie w pół godziny!
Jakie zatem pasty rybne na kanapki przybliży Ci Darek Gutowski w przywołanym poradniku? Wśród nich znajdziesz zarówno pastę rybną z wędzoną makrelą i awokado czy pastę rybną z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym, jak i pastę rybną z serkiem śmietankowym. Bez trudu zatem znajdziesz wariant odpowiadający Twoim preferencjom! Poznaj szczegóły naszych przepisów na pasty rybne. Jak zrobić pastę rybną na kanapki?
Jak zrobić pastę z makreli? Pierwsza z naszych propozycji to nieszablonowe połączenie wędzonej makreli, awokado, szczypiorki oraz szalotki. Zgodnie z naszym przepisem na tę pastę rybną całość wystarczy doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Jeśli jednak nie obawiasz się kilku dodatkowych kalorii, możesz pozwolić sobie na inne dodatki, takie jak majonez i musztarda. Pasta rybną z makreli dobrze smakuje z pieczywem bio, grzankami albo ulubionym rodzajem chleba.
A co w sytuacji, gdy przede wszystkim interesuje Cię pasta rybna łososiowa, czyli druga z naszych pysznych inspiracji? W takim razie zaopatrz się w ulubiony ser śmietankowy i połączyć go z kawałeczkami ryby oraz kolendrą. Całość wzbogać sokiem z cytryny, solą, pieprzem i musztardą. Jakie inne składniki odnajdą się w tej kompozycji? Ciekawą alternatywę stanowi m.in. pasta rybna z łososia z ogórkiem i koperkiem. Serek śmietankowy możesz też zastąpić ulubionym majonezem!
Ostatnia z opisanych w przepisie past rybnych to pasta z wędzonego halibuta. Podobnie jak w przypadku pasty rybnej z łososia radzimy połączyć drobne kawałeczki ryby z serem śmietankowym oraz zestawić je z koprem i korniszonami. Zgodnie ze wskazówkami Darka Gutowskiego pastę z wędzonego halibuta doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jakie inne dodatki pasują do tej kanapkowej propozycji? Choćby szczypiorek czy jajko. Ciekawe efekty zapewnić może też sok z cytryny oraz odrobina chrzanu. Ta pasta rybna smakuje wybornie z pieczywem owsianym bio, pieczywem razowym i białym. A także z grzankami!
Jeśli poszukujesz kolejnych inspiracji związanych z pastami rybnymi, w zakamarkach Kuchni Lidla odnajdziesz m.in. pomysł na pastę z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem, pastę z pieczonego dorsza czy pastę z tuńczyka z pietruszką i kaparami oraz serkiem twarogowym. Nie możesz narzekać na nudę!
Ile kalorii ma pasta rybna?
Domowe pasty rybne mogą znacząco różnić się pod względem kaloryczności. Wszystko zależy oczywiście od tego, na jakie składniki ostatecznie się zdecydujesz, przystępując do kuchennych eksperymentów. Bomby kaloryczne, które znacząco zwiększają wartość energetyczną domowej pasty rybnej to jajka i majonez. Na szczęście nie są to nieodzowne składniki polecanych przez nas propozycji. Ale do brzegu! Ile kcal ma pasta rybna z Kuchni Lidla? Ze względu na fakt, że przedstawiamy aż trzy przepisy na domowe pasty rybne, pozwoliliśmy sobie dokonać pewnego uproszczenia. A zatem wartość energetyczna każdej z polecanych past wynosi około 2161 kcal. Liczba ta wydaje się bardzo duża, musisz jednak pamiętać, że kierując się naszymi wskazówkami, przygotujesz ilość przysmaku, który wystarczy na sporo kanapek dla wielu wygłodniałych smakoszy. To zatem odpowiedzialność zbiorowa!
Gorąco zachęcamy Cię zatem to przetestowania wybranego wariantu naszej domowej pasty rybnej. A najlepiej – wszystkich opisanych jej wersji! Koniecznie poznaj też inne propozycji Kuchni Lidla z kategorii kanapek – m.in. wyśmienite kanapki według Karola Okrasy, kanapkę z lazurem i kurczaki bądź oryginalny chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Salsa z kiwi i mango
- Bułka z pastą z orzechów
- Łosoś z porami w sosie pistacjowo-miodowym z ziemniakami
- Jajka po rosyjsku
- 2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Shake z gruszką i marcepanem
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Risotto z szynką i grzybami
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Zapiekanka warzywna
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Tort malinowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Curry z kurczaka z jabłkiem, mango i mlekiem kokosowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2813 dni temu
Jak długo mogą być te pasty w lodówce? Jak najlepiej je przechować?
odpowiedz
2813 dni temu
Pasty przechowujemy w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku, około 3 dni :)