Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy syrop gruszkowy
Gruszkę obieramy. Kroimy w plastry, a następnie w kostkę. Do garnka wlewamy ocet winny i wsypujemy cukier, dodajemy gałązkę rozmarynu. Gotujemy na małym ogniu – gdy zgęstnieje, dodajemy pokrojoną gruszkę. Gdy osiągnie konsystencję syropu, przekładamy do czystego, wyparzonego słoiczka.
Krok 2: Ubijamy majonez
Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku. Rukolę miksujemy dokładnie z dodatkiem oleju. Do miski wbijamy jedno żółtko, dodajemy łyżeczkę musztardy i odrobinę octu winnego. Ubijamy, najlepiej trzepaczką. Cały czas ubijając, dodajemy zmiksowaną rukolę i dolewamy olej aż do uzyskania gęstej konsystencji.
Krok 3: Marynujemy kurczaka
Pierś kurczaka kroimy na plastry, przyprawiamy solą i białym pieprzem. Polewamy olejem, dodajemy posiekany rozmaryn i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Gdy mięso jest usmażone, na każdy kawałek kurczaka kładziemy plasterek sera lazur. Bagietkę smarujemy majonezem z rukoli, kładziemy kawałki kurczaka i na koniec syrop gruszkowy.
Zobacz podobne
przepisy
Jajko zapiekane w bagietce
DG jak zawsze ma świetny pomysł na łatwe i szybkie w przygotowaniu śniadanie! Wypróbuj przepis na zapiekane bagietki z jajkiem!
Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
Smaczna kanapka, którą możesz zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy na piknik – bagietka z pieczoną piersią kurczaka!
Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.
Bagietka capresse
Chrupiące pieczywo z pomidorami, mozzarellą, bazylią i czosnkiem. Tak doskonała, że znika zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Bułki maślane
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- Rillettes z kaczki
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Jak przygotować sos holenderski?
- Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
- Nuggetsy z tempehu
- Dressing musztardowo-miodowy
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Bezowy tort cytrynowy
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Barszcz
- Wegański bigos z boczniakami
- Wegańskie bounty owocowe
- Dyniowe latte i milkshake
- Spanakopita
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Kanapka ciao ciabatta
- Zielona przystawka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)