
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Wydrążamy bagietki
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Z bagietek odkrawamy górną część, a następnie wydrążamy miąższ.
Krok 2: Masę wlewamy do bagietek
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy połowę pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą. Całość mieszamy i rozlewamy do dwóch bagietek. Z drugą połową pomidorów i pozostałymi jajkami postępujemy tak samo i rozlewamy do kolejnych dwóch bagietek. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim wierzch zapiekanek.
Krok 3: Bagietki posypujemy serem
Wierzch zapiekanek posypujemy startą mozzarellą. Bagietki układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem. Zapiekankę przykrywamy wierzchem bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
Zamiast zwykłych tostów spróbuj naszych pieczonych koszyczków wypełnionych pysznym nadzieniem.

Zobacz przepisy
na święta
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1400 dni temu
Świetny, prosty przepis.
odpowiedz
3076 dni temu
czy zamiast pomidorów mogę dodać paprykę (zwykłą)
odpowiedz
3072 dni temu
Możesz dodać paprykę, jednak pamiętaj, że pomidory mają więcej wilgoci, przez co bagietka jest smaczniejsza :)
2871 dni temu
papryka potrzebuje dużo więcej czasu żeby się upiec, więc wydaje mi się, że skóra będzie twarda
2871 dni temu
papryka w takim przypadku będzie chrupiąca :)
2527 dni temu
Nie
1464 dni temu
tak można