zobacz film Jajko zapiekane w bagietce

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Wydrążamy bagietki

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Z bagietek odkrawamy górną część, a następnie wydrążamy miąższ.

Krok 2: Masę wlewamy do bagietek

Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy połowę pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą. Całość mieszamy i rozlewamy do dwóch bagietek. Z drugą połową pomidorów i pozostałymi jajkami postępujemy tak samo i rozlewamy do kolejnych dwóch bagietek. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim wierzch zapiekanek.

Krok 3: Bagietki posypujemy serem

Wierzch zapiekanek posypujemy startą mozzarellą. Bagietki układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem. Zapiekankę przykrywamy wierzchem bagietki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    1288 dni temu
    Świetny, prosty przepis.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2964 dni temu
    czy zamiast pomidorów mogę dodać paprykę (zwykłą)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2961 dni temu
    Możesz dodać paprykę, jednak pamiętaj, że pomidory mają więcej wilgoci, przez co bagietka jest smaczniejsza :)
  • MisiaPysia MisiaPysia
    2760 dni temu
    papryka potrzebuje dużo więcej czasu żeby się upiec, więc wydaje mi się, że skóra będzie twarda
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2759 dni temu
    papryka w takim przypadku będzie chrupiąca :)

  • 2416 dni temu
    Nie
  • kucharz kucharz
    1352 dni temu
    tak można

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!