
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Wydrążamy bagietki
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Z bagietek odkrawamy górną część, a następnie wydrążamy miąższ.
Krok 2: Masę wlewamy do bagietek
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy połowę pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą. Całość mieszamy i rozlewamy do dwóch bagietek. Z drugą połową pomidorów i pozostałymi jajkami postępujemy tak samo i rozlewamy do kolejnych dwóch bagietek. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim wierzch zapiekanek.
Krok 3: Bagietki posypujemy serem
Wierzch zapiekanek posypujemy startą mozzarellą. Bagietki układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem. Zapiekankę przykrywamy wierzchem bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.

Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
Złociste i chrupiące kawałki bagietki z aromatyczną pastą z oliwek, czosnku, kaparów i pietruszki. Idealne na przekąskę!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
Zamiast zwykłych tostów spróbuj naszych pieczonych koszyczków wypełnionych pysznym nadzieniem.

Komentarze (7)
851 dni temu
Świetny, prosty przepis.
odpowiedz
2527 dni temu
czy zamiast pomidorów mogę dodać paprykę (zwykłą)
odpowiedz
2524 dni temu
Możesz dodać paprykę, jednak pamiętaj, że pomidory mają więcej wilgoci, przez co bagietka jest smaczniejsza :)
2323 dni temu
papryka potrzebuje dużo więcej czasu żeby się upiec, więc wydaje mi się, że skóra będzie twarda
2323 dni temu
papryka w takim przypadku będzie chrupiąca :)
1979 dni temu
Nie
915 dni temu
tak można
zobacz wszystkie