zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Wydrążamy bagietki

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Z bagietek odkrawamy górną część, a następnie wydrążamy miąższ.

Krok 2: Masę wlewamy do bagietek

Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy połowę pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą. Całość mieszamy i rozlewamy do dwóch bagietek. Z drugą połową pomidorów i pozostałymi jajkami postępujemy tak samo i rozlewamy do kolejnych dwóch bagietek. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim wierzch zapiekanek.

Krok 3: Bagietki posypujemy serem

Wierzch zapiekanek posypujemy startą mozzarellą. Bagietki układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem. Zapiekankę przykrywamy wierzchem bagietki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    543 dni temu
    czy zamiast pomidorów mogę dodać paprykę (zwykłą)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    539 dni temu
    Możesz dodać paprykę, jednak pamiętaj, że pomidory mają więcej wilgoci, przez co bagietka jest smaczniejsza :)
  • MisiaPysia MisiaPysia
    338 dni temu
    papryka potrzebuje dużo więcej czasu żeby się upiec, więc wydaje mi się, że skóra będzie twarda
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    338 dni temu
    papryka w takim przypadku będzie chrupiąca :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram