Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jeśli bagietka jest zbyt długa i nie zmieści się do naszego piekarnika, przekrawamy ją na pół. Z bagietki odkrawamy górną część i wydrążamy miąższ (jeśli wcześniej przekrawaliśmy bagietkę, należy pamiętać, by zostawić trochę miąższu przy przekrojonej części, by tworzył on ściankę chroniącą przed wypadaniem farszu).
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekany czosnek i chilli, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w paseczki salami oraz świeży szpinak. Całość podsmażamy razem, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Na koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz przekładamy do wydrążonej bagietki.
Wierzch posypujemy startym serem mozzarella. Bagietkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na mniej więcej 30 minut. Gdy ser się zrumieni, wyjmujemy bagietki z piekarnika, dzielimy na porcje i przekładamy na talerze.
Bagietka
Jak z francuskiej piekarni! Rumiana, chrupiąca skórka zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie. Świetna na kanapki z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!
Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!
Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3215 dni temu
Super przepis! Sugerując się komentarzem poniżej wykorzystałam zwykły żółty ser- kolejnym razem spróbuję z serem pleśniowym- będzie wtedy bardziej wytrawny i wyrazisty smak.
odpowiedz
3657 dni temu
Bagietka super...ale ta mozarella faktycznie tutaj nic nie robi prócz wyglądu. Może warto spróbować z żółtym serem bo jest bardziej wyrazisty.
odpowiedz
3875 dni temu
Bardzo fajny pomysł na ciekawą kolację. Z podanych porcji wyszło mi farszu na 2 bagietki, zapiekanka ostra (!), a mozzarella jak dla mnie niczego tu nie wnosi, o wiele lepiej było by z serem gorgonzola. Mimo tego - dobre!
odpowiedz
3891 dni temu
30 minut w piekarniku?!? i ta bagietka się nie spali?!? ktoś próbował to robić?
odpowiedz
3954 dni temu
Całkiem fajna ta zapiekanka,w Lidlu świeży szpink jest zawsze ale nigdy nie robiłam z niego zapiekanek ,są super .
odpowiedz
3955 dni temu
Drogi gościu, jajka pojawiły się na liście składników przez pomyłkę. Już zostały stamtąd usunięte. Gosiu - bardzo nam się podoba Twój pomysł! :)
odpowiedz
3956 dni temu
Pyszny pomysł na przekąskę, a zamiast mozzarelli można też dodać ser bałkański z Lidla, będzie równie pyszne.
odpowiedz
3957 dni temu
a co z jajkami?
odpowiedz